VINOODBODLAKU.CZ A UTAJENÁ NAROZENINOVÁ OSLAVA MOJÍ MAMINKY

úterý, srpna 17, 2021

 Ahoj krásky,
nevím, jak vy, ale já už nedočkavě vyhlížím podzim. Těším se na ty zemité barvy, szché listí, koženou bundu, tenisky, vítr ve vlasech, dýňové latte, chladnější dny a častou společnost mých nejbližších. Od září u nás v rodině totiž startují oslavy narozenin všech členů a končí někdy koncem března. Zrovna letos nás bude čekat hned několik kulatin a začíná s nimi moje maminka. 

Když jsem se s ní tak všeobecně o narozeninách bavila, povzdechla si, že by si taky někdy přála zažít takovou tu oslavu narozenin, kdy o ničem neví a někdo jí překvapí. Chvíli jsem si říkala, jestli mi to fakt řekla jako přání, nebo to byl nějaký impulz, abych zvedla zadek ze židle a začala něco dělat :D No co vám budu povídat, chytila jsem se toho a od onoho okamžiku jsem začala tuhle věc řešit. 

Myslela jsem si, jaký problém bude vybrat nějaký dárek odpovídající životnímu jubileu, ale světe div se, dárky byly to, co jsme měli hotové jako první. Až jsem se sama divila, jak dobře a rychle jsme se byli schopni všichni domluvit. Co se týče výzdoby, nechtěla jsem to nijak přehánět. Balonky ve tvaru číslic jsem zvažovala, protože u dam se věk přeci neříká, ale nakonec budou taky. Dokoupili jsme k nim ještě pár obyčejných a uděláme z nich takový koutek, kde by se nechaly dárky a byla by tam i možnost nějakého focení. 

Pokud jde o občerstvení, většinu jsem byla schopna zařídit sama, ale o dort jsem poprosila svoji sestru. Už vidím, jak s těma mýma dvěma rošťákama, kteří mi jsou v kuse za zadkem, něco peču a zdobím. Nemůžu o nás říct, že bychom byli nějací alkoholici. Já jsem téměř abstinent, jediné, co sem tam ochutnám, je nějaké víno a ještě zvládnu Aperol, ale to jen proto, že vypadá dobře na fotce :D Každopádně víno jsem zařídila i na oslavu. Před pár týdny jsem měla možnost ochutnat několik vín z Víno od Bodláků. Když už mám vypít nějaké víno, musí být sladké. Jak je to suché nebo nějaké nakyslé tak se mi kroutí i palce u nohou a víc do sebe prostě nedostanu. Proto jsem vybírala taková, u kterých jsem tušila, že by mi mohla chutnat. Když se řekne sladké víno, okamžitě mi naskočí Pálava. Tu jsme s manželem otestovali jako první a byla výborná. Dál jsem vzala Merlot Rosé. Něco podobného jsme měli tuším na naší svatbě a jen se po něm zaprášilo. Hodně ho doporučují v kombinaci s nějakým ovocným dezertem a přesně k něčemu takovému si víno dokážu představit, oproti Pálavě mi přišlo víc ovocnější, ale taky super. Trošičku přemáhat jsem se musela u Rulandského modrého. Polosuché víno, které je ideální například k masu a je to znát. A nakonec jsem vzala Chardonnay, které je suché, ovšem moje maminka ho má ráda, takže víno poslouží jako jeden z dárků. Nejsem žádný velký znalec, co se vína týče, ale věřím, že si u Bodláků vybere určitě každý! A vůbec se nemusíte bát vína objednat přes eshop. Vše došlo krásně zabaleno a hlavně rychle!



Do oslavy zbývá ještě jeden týden, ale vím, že tu o ní s klidem můžu napsat, protože z mojí rodiny blog nikdo nečte :D Největším problémem zůstává to, jak mamku přimět, aby za námi přijela a nepojala nějaké podezření. Viděla bych to na nečekané pohlídání mých dětí nebo něco naléhavého, co se stane z hodiny na hodinu. Lhát se nemá, ale tady musím :D Doufám, že mi vše vyjde podle plánu a máma, i všichni ostatní, si oslavu náležitě užijí. 

Mějte se  krásně!
Vaše A. 

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Pálavu a růžový Merlot jsem zvolila také - koukám, že máme podobný vkus! :D :)

    OdpovědětVymazat

VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA

Všechny mé fotografie, videa a celý obsah blogu jsou chráněny autorským právem. Obsah blogu nesmí být bez mého souhlasu žádným způsobem použit nebo kopírován.
Veronika Nováková @2012-2023

KONTAKT

Neváhejte mě kontaktovat
93.novakova@seznam.cz
+420731610327

Pravidelní čtenáři