Kneipp │Radost ze života

neděle, ledna 08, 2017

Ahoj krásky,
dnes tu pro vás mám opět nějaké povídání o značce, která se na blogu ještě neobjevila. Je jí Kneipp. Než u mě přistál tento balíček, tak jsem o značce jen slýchávala. První výrobek, se kterým jsem se setkala, byl olej do koupele od mojí blogerské kolegyňky Andrejky. Ten jsem s radostí vyzkoušela, ale to bylo všechno. Nad samotnou značkou a jejími výrobky jsem se pozastavila až nyní. Znáte značku Kneipp? Pro ty, komu by byla neznámá stejně tak, jako mně donedávna, tu o ní mám pár oficiálních slov. 

Sebastian Kneipp vytvořil v 19. století revoluční přírodní léčebnou metodu. Poté co se sám vyléčil ze své těžké - tehdy za nevyléčitelnou považované - tuberkulózy krátkými koupelemi ve studeném Dunaji, začal se intenzivněji věnovat uzdravující síle vody a léčebným účinkům rostlin. 

Výsledkem jeho dlouholetého studia a praktických úspěchů je nadčasová životní koncepce. Vzhledem k rostoucímu ekologickému zatížení našeho životního prostředí a civilizačním chorobám způsobeným stresem mají lidé intenzivní potřebu používat účinné léčebné metody a provádět aktivní zdravotní prevenci. Pro Sebastiana Kneippa k tomu patří pravidelný pohyb, zdravé stravování a duševní a fyzická rovnováha. Byl průkopníkem celostního pojetí. S jeho jménem je spojena zkušenost mnoha předchozích generací osvědčenými přírodními léčebnými a farmaceutickými poznatky. (zdroj www.kneipp.cz)


"Vším, co potřebujeme pro udržení zdraví, nás obdařila příroda."

(Sebastian Kneipp)

Jak už vše napovídá, všechny výrobky jsou vytvářeny na přírodní bázi, bez konzervantů, parafínů, silikonů a minerálních olejů. Kosmetika obsahuje látky rostlinného původu a snášenlivost pokožkou je dermatologicky testována. Já jsem měla tu čest s krásnou dárkovou sadou, ve které se ukrýval sprchový gel a tělové mléko s vůní citrusů. Kdo máte rád takové výrobky, tak z těchto budete přímo u vytržení. Oba jsou obohaceny o čistý olej z litsea cubeba (vavřín kubébový), který je známý pro své zklidňující a protizánětlivé účinky. 

Sprcháč je fajn. Jemně pění a tu svěží citrusovou vůní na kůži ještě chvíli po sprchování cítím. Tělové mléko je na tom podobně. Do kůže se velmi hezky vstřebává, je docela hutné ale na druhou stranu jde hrozně dobře rozetřít a zapracovat.

Jestli máte rády přírodní kosmetiku, tak zkuste mrknout na web, co všechno Kneipp nabízí ;)

Máte z jejich kosmetikou zkušenost?
Mějte se hezky!
Vaše A. 

You Might Also Like

5 komentářů

  1. Pořídila jsem si stejnou sadu, jen s mandlovým květem, tak jsem na to zvědavá :)
    HAUTE BASICS giveaway

    OdpovědětVymazat
  2. O značce Kneipp jsem toho už hodně slyšela, ale ještě nezkoušela , tak snad to brzy napravím.

    OdpovědětVymazat
  3. Dostala jsem od nich před Vánoci balíček s solemi do koupele a včera jsem si nasypala do vany poslední, tak budu chystat článek :).
    Můj blog: Beauty by K.

    OdpovědětVymazat
  4. Túto značku poznám, už som velakrát zazrela v Dmke, no ešte som neskúšala. Podla tvojho popisu vyzerá, že je celkom fajn.

    OdpovědětVymazat

VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA

Všechny mé fotografie, videa a celý obsah blogu jsou chráněny autorským právem. Obsah blogu nesmí být bez mého souhlasu žádným způsobem použit nebo kopírován.
Veronika Nováková @2012-2023

KONTAKT

Neváhejte mě kontaktovat
93.novakova@seznam.cz
+420731610327

Pravidelní čtenáři