TIPY NA JARNÍ SVĚŽÍ VŮNĚ

středa, března 18, 2020

Ahoj krásky,
jaro se blíží a s ním je potřeba nejen odlehčit našemu šatníku od zimních bund, ale v mém případě to znamená také vyměnit těžší kořeněné vůně, které byly ideální na podzim a zimu, za něco svěžího. Právě o těchto vůních dnešní post bude. Připravila jsem si pro vás tipy na tři vůně, které mě zaujaly a na které bych se ráda podívala blíž, protože do nadcházejícího jarního období jsou jako dělané! 

Tou první je Versace Yellow Diamond Intense. Vůně se řadí mezi citrusové a květinové. Pyšní se bytelným flakonem žluté barvy uschovanou ve výrazné modré krabičce se zlatými ornamenty. Paradoxně mi to připomíná trošku orient, i když má být vůně lehčí. Každopádně, najdete v ní neroli, hrušku, bergamot a cedrát. V srdci jsou schované frézie, pomerančový květ, vonokvětku s jasmínem a ze základu na vás dýchne palo santo, pižmo, ambra a benzoin. Přemýšela jsem, že bych touto vůni nahradila, nebo se o to alespoň pokusila, oblíbenou Bright Crystal od stejné značky, která patří mezi top vůně mojí maminky. Ta si ji totiž úplně zamilovala, tak si říkám, že tuhle by mohla taky. 


Vůní, která u nás doma nesmí chybět, je Unisex parfém Calvin Klein CK One. Od Calvina jsme s manželem vyzkoušely už nejrůznější vůně, ale tato nám doposud unikala. Přičichla jsem si k ní někde v parfumerii a fakt že jo, vůně jak pro pány, tak dámy. Krásně lehká a svěží. Na jaro ideální. Už teď je mi jasné, že mi na ni manžel  bude chodit :D Tady se o to aroma hodně postaraly hlavně citrusy, které jsou v ní hodně výrazné a přebijí dokonce i růži, která se ve vůni také nachází a já je v parfémech nemám moc ráda. V hlavě se mísí tóny kardamonu, zelené tóny, ananas, bergamot, papája, mandarinka a citron. Srdce je opět plné květin, od již zmíněné růže přes konvalinku, fialku, kořen kosatce, jasmín a muškátový oříšek. Ze základu je mi nejvíc sympatické santalové dřevo v kombinaci s cedrem. Jinak ho doplňuje ještě ambra, pižmo a dubový mech. Úplně skvělé složení, které je svěží a zároveň magické. 

A posledním tipem na vůni, která by perfektně doplňovala první jarní paprsky, je vůně Valentino Valentina Poudre. Tady mě na první pohled zlákal zajímavý flakon v naprosto dokonalém pudrovém odstínu. Na první pohled je typicky ženský, jemný, něžný a tak není divu, že vůně je z velké části květinová, možná, že až orientální. Takže pokud patříte mezi milovnice květinových vůní, s touto rozhodně nešlápnete vedle. Kromě pudrového flakonu se pudrové tóny dostaly i do hlavy vůně a to společně s ambrette. V srdci najdete kosatec s tuberózou a v základu je tonka fazole, vanilka a santalové dřevo (proto ta lehká orientálnost)

V nejbližší době se můžete těšit na jednu z těchto vůní v plnohodnotné podrobné recenzi. Do komentářů mi můžete klidně napsat, po které z těchto tří vůní byste sáhly právě vy! Já už možná mám svoji favoritku, ale to si nechám jako překvapení ;) Vůni budu objednávat z webu Notino.cz, odkud jsou snad všechny vůně, které momentálně doma máme. 

Máte nějaký svůj oblíbený svěží/jarní parfém? Určitě mi dejte vědět!
Mějte se krásně!
Vaše A. 

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Calvina kupuji mamce k narozeninám pravidelně. Neskutečně si ho oblíbila, každopádně to není můj styl. :)
    Já mám radši ty vůně od Versace :)

    Little Dreamer

    OdpovědětVymazat
  2. Všechny vypadají skvěle a musí nádherně vonět..:)

    OdpovědětVymazat

VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA

Všechny mé fotografie, videa a celý obsah blogu jsou chráněny autorským právem. Obsah blogu nesmí být bez mého souhlasu žádným způsobem použit nebo kopírován.
Veronika Nováková @2012-2023

KONTAKT

Neváhejte mě kontaktovat
93.novakova@seznam.cz
+420731610327

Pravidelní čtenáři