SEPHORA Modelovací maska s kokosovou vodou

pátek, listopadu 09, 2018

Ahoj krásky,
na Instagramu jsem se vás ptala, jestli máte s touto maskou nějaké zkušenosti. Byla to novinka v Sephoře a vzhledem k tomu, že jsem brala poslední z regálu (alespoň tu kokosovou) jsem usoudila, že maska asi bude žádaná a snad i dobrá. I přes to, že se mi nedostalo žádné odpovědi z vaší strany, jsem si masku koupila. Nebudu lhát, kromě vůně kokosu mě zlákalo i balení. Malý, praktický a roztomilý kyblíček, který mi po vypotřebování masky poslouží k jiným účelům. Než vám ale řeknu, jaká maska vlastně je, trošku vám ji představím.

SEPHORA Modelovací maska s kokosovou vodou

Jedná se o tzv. modelovací masku, která by se dala volně přeložit jako "vyrob si sama". Maska je totiž v kyblíčku v podobě prášku a na vás je, abyste ji doplnili patřičným množstvím vody, zamíchali a poté aplikovali na pleť. 

Maska je k dispozici ve třech variantách. Upřímně bych nejraději vyzkoušela všechny, ale pro začátek jsem se rozhodla pro  moji srdcovku - kokos. Konkrétně masku s kokosovou vodou. Ta by měla potlačit všechny nepříjemné příznaky suché a dehydratované pleti. Kokosová voda je známá pro své zklidňující účinky a pleti navrátí opětovný pocit komfortu. Dál můžete sáhnout po masce s černým uhlím. Ta by měla pleť zbavovat všech nečistot a poslední verzí je maska s kiwi. O té dost uvažuju, protože už několikrát jsem slyšela o blahodárných účincích kiwi, pokud jde o nedokonalosti na pleti nebo její zmatnění.

SEPHORA Modelovací maska s kokosovou vodou

SEPHORA Modelovací maska s kokosovou vodou

A teď už moje zkušenost :) Po otevření kyblíčku najdete na víčku připevněnou "lžičku", kterou můžete směs umíchat.  Praktické, super. Na kyblíčku je celý postup znázorněn obrázky a nechybí ani ryska, která značí, kolik vody máte přidat. Když jsem vodu přidala a míchala jsem, myslela jsem si, že jsem tam vody dala moc. Směs byla poměrně řídká. Čekala jsem, že začne víc houstnout, ale směs pořád byla tekutější. No nic, začala jsem ji dávat na pleť. Nejdřív štětcem, potom prsty. Neviděla jsem v tom žádný rozdíl. Co je u této masky hodně důležité, tak to, abyste ji natřeli v dostatečně silné vrstvě a přitom tak nějak rovnoměrně. Schválně jsem vám to nafotila a popsala. Místa, která jsou bílá a popraskala, jsou ta, kde masky bylo málo, takže poučení pro příště. Když si totiž s maskou vyhrajete a nanesete ji rovnoměrně, stane se z ní "guma" která půjde nádherně sloupnout. To se mi podařilo hlavně na velkých plochách, jako jsou tváře nebo čelo. Jo, a než ji nanesete na obličej, tak ji pečlivě promíchejte, aby se všechen sypký prášek spojil s vodou. Jinak budete mít v hmotě hrudky, jako já. 

SEPHORA Modelovací maska s kokosovou vodou

Docela mě překvapilo, že na působení masky stačilo jen 5 minut. Vždycky jsem byla zvyklá klasicky na těch 15-20, i teď jsem jí tam nechala cca 10 minut, abych měla jistotu, že je vše hezky tuhé. Ty vysušené prasklinky masky jsem po sundání masky smyla pod vodou. I po tak krátké chvilce byla pleť hezky jemná a i když jsem celkově z té konzistence a následné aplikace měla obavy, s výsledkem jsem byla spokojená.

Co jsem se ovšem nikde nedočetla, bylo to, jestli je maska jen na jedno použití. Celý obsah se mi na obličej dát nepodařilo, ale vzhledem k tomu, že se do ní přidává voda a míchá se, bych jí spíš přisuzovala jednorázové použití. Teď ji mám před sebou, koukám do ní a ze zbytku hmoty se stala tvrdá guma. Nevím, jestli to půjde ještě nějak naředit a rozmíchat, nebo zbylý obsah poletí do koše. 

SEPHORA Modelovací maska s kokosovou vodou

Edit: Tak jsem se pokoušela masku rozpustit, rozředit a marně. Letěla do koše. Takže aby vám nebylo líto, že musíte vyhazovat to, co nevyužijete, podělte se o ni s někým doma.

Masku jsem kupovala přímo v kamenné prodejně za 130,- Kč a jak jsem psala, ráda bych ještě vyzkoušela tu variantu s kiwi. Jen musím příště lépe vychytat to použití, protože plýtvat se mi s ní vážně nechce :) Jsem ráda, že jsem si ji koupila. Doposud jsem s ničím takovým neměla zkušenost a díky této masce vím, jak s ní postupovat příště. 

Máte s touto maskou zkušenosti?
Mějte se krásně!
Vaše A. 

You Might Also Like

2 komentářů

  1. Nevypadá vůbec zle, podobné produkty, které "si člověk musí uvařit" mě baví :D ale škoda toho zbytku, já bych se doma neměla s kým podělit, leda že by přítel něco provedl :D

    MagicBeautyLife

    OdpovědětVymazat
  2. Vidím kokos a hned ten produkt nutně potřebuji :-D pak ale v mém nadšení postupně při čtení recenze brzdím :-D Taky jsem se ještě s takovým typem masky nesetkala. No nevím, zda bych si jí pořídila. Ale kvůli tomu kokosu možná ano :-D

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA

Všechny mé fotografie, videa a celý obsah blogu jsou chráněny autorským právem. Obsah blogu nesmí být bez mého souhlasu žádným způsobem použit nebo kopírován.
Veronika Nováková @2012-2023

KONTAKT

Neváhejte mě kontaktovat
93.novakova@seznam.cz
+420731610327

Pravidelní čtenáři