SVATEBNÍ SALON BELLA BRNO│Můj výběr svatebních šatů

čtvrtek, října 25, 2018

Ahoj krásky, 
už je to pár týdnů zpět, co jsem vám tento článek slibovala, no a konečně je tady! Upřímně, neměla jsem v plánu se s vámi nějak důkladně dělit o detaily z příprav našeho velkého dne, ale ze samotného výběru šatů, samotné výběrové škály a hlavně z přístupu Bellušek (zaměstnankyň) jsem byla tak spokojená, že si ten článek prostě zaslouží!

Musím říct, že než jsem došla ke svým (nejspíš) finálním šatům, zvážila jsem snad všechny možné varianta. Nejdříve jsem si šaty chtěla kupovat, ovšem cenově přijatelné mě nijak neoslovily a ty, které by se mi líbily stály víc, než jsem do nich plánovala investovat. Dál jsem zvažovala možnost ušití na míru. Ukázky práce všech švadlenek firmy, která se věnovala šití šatů na míru, byla vážně nádherná, ale když jsem potom šaty viděla v reálu na nevěstách/zákaznicích, už jsem z nich tak vedle nebyla. Proto jsem se rozhodla pro klasické zapůjčení. Bez nucení vám říkám, že se mi za půjčení patnáct tisíc vůbec dávat nechtělo. Co si budeme povídat, je to dost peněz za něco, co si obléknete na jeden den, ještě to není vaše a ke všemu to musíte zase vrátit + v ceně jsou zahrnuty veškeré úpravy, čistírna apod. Na druhou stranu, spoléhám na to, že se vdávám poprvé a naposled, takže jsem si řekla, že do šatů investuji a dopřeju si tak jeden z několika luxusních modelů. Ale abych nepředbíhala...

Svatební salon Bella Brno
Šaty z prvního zkoušení v salonu
O salonu jsem se dozvěděla od mojí kamarádky, a bývalé spolužačky ze základní školy, Barunky. Ta mě na šaty, které salon nabízel, nalákala už v době, kdy si je pro svůj velký den vybírala ona sama a dodala, že pokud svatební šaty, tak jedině Bella Brno. Do svatby jsme měli poměrně daleko, ale já už jsem začala obcházet salony, abych zjistila, jaký styl mi bude vůbec slušet a po čem bych se měla případně ještě podívat. Hned v prvním salonu, ve kterém jsem byla, jsem se přesvědčila o tom, že to, co se mi líbí na obrázku, nemusí být v reálu žádná hitparáda. Šaty, o kterých jsem si myslela, že by mohly být ony (raději připomínám, že to byl jiný salon, než Bella), jsem zamítla hned, jakmile jsem se do nich oblékla. Nevypadaly na mě nejhůř, ale já se v nich vůbec necítila. Nedokázala jsem si představit, že v nich strávím celý den bez toho, aniž bych si nemusela něco upravovat nebo se bát, aby mi někde něco nevypadlo. Další zastávka tedy byla jasná. Jede se do Belly. 

Svatební salon Bella Brno

Už při první návštěvě salonu mě přivítala usměvavá Anetka, která se mě hned ujala a snažila se zjistit, jaká je moje představa. Řekla jsem ji, co by šaty měly mít, co naopak nevyhledávám, ona mi jen přikývla a pozvala mě do kabinky. Čekala jsem, že si ještě půjdeme nějaké šaty prohlédnout a potom zkoušet, ale ne. Anetka mi začala postupně nosit šaty, o kterých si myslela, že by mohly splňovat všechny moje požadavky a začalo se zkoušet. Zlomový bod pro mě nastal v ten moment, kdy jsem najednou ucítila zezadu její ruku na mých prsou :D :D :D Říkám vám, že kdybych za sebou neměla porod a veškerou důstojnost nenechala na porodním sále, asi bych začala ječet a z té kabinky utekla snad jen ve spodničce, kterou jsem měla po celou dobu zkoušení na sobě :D Trošku ve mě hrklo, ale následně jsem pochopila, že Anetka je prostě profík a nejspíš ví, co dělá :D Ta prsa tam fakt bylo potřeba trošku nacpat, upravit, takže jsem se s touto novinkou rychle smířila a zkoušelo se dál. 

Moje představa o svatebních šatech byla poměrně jednoduchá. Nechtěla jsem nic honosného, přehnaně nazdobeného a když už, tak jen vrchní část, sukně aby byla hladká, maximálně olemovaný spodní lem sukně a nechtěla jsem vykrojená záda. Tedy úplně taková ta otevřená, kdy vám sukně končí těsně nad zadkem a celá záda jsou vidět. Dál jsem nevyhledávala dlouhý rukáv (i když by byl ze síťky pošitý krajkou), ale nebránila jsem se takové šaty vyzkoušet. Na fotkách můžete vidět všechny modely, které jsem na sobě měla a až do minulé zkoušky jsem byla přesvědčená, že jsou mezi nimi ty, které bych oblékla na svatbu. 

Svatební salon Bella Brno

První zkoušku jsem absolvovala tedy jen skrz to, abych zjistila, co mám hledat. Po ní už jsem to věděla a tak jsem se moc těšila na další návštěvu salonu. Tu jsem absolvovala hned v pondělí tento týden. Objednaná jsem byla na dopoledne a po příchodu do salonu jsme tam se sestrou byly samy. Za recepčním stolem stála Anetka s přilepeným telefonem na uchu a objednávala nové šaty. Nutno podotknout, že dovolat se do salonu je vážně umění. Já se takhle objednávala snad na 3x, protože linka je věčně obsazená. Protože hovor nebral konce, ujala se mě další Belluška - Markétka. Té jsem předala papírek s názvy šatů, které bych chtěla vyzkoušet + nechyběly ani jména šatů z prvního zkoušení, o kterých jsem si myslela, že by to mohly být ony. K mojí smůle šaty z nové kolekce ještě do salonu nedorazily, ale bylo mi řečeno, že není problém šaty vyměnit i přes to, že už budu mít zaplacenou zálohu za jiné šatičky. Super. To, že šaty ještě neměly, mě docela zamrzelo, protože jsem pořád měla takový pocit, že právě jedny z nich budou ty pravé. 

Hned u prvních šatů, které jsem na seznamu měla a které jsem oblékla, se mi potvrdilo to, že mít velká prsa není taky žádná výhra :D Takže holky, co máte dvě lentilky pod kobercem, vůbec nesmutněte. Šlo se na další. V těch už jsem oporu prsou měla, sukně byla jednoduchá, vrchní část zdobená bílou krajkou, ale na můj vkus byly moc široké/princeznovské. Další. I přes to, že jsem nechtěla nic přezdobeného, jsem do jedněch vklouzla. Šaty nádherné, ale ideální tak pro svatbu někde na zámku a ne do "boho" stylu. Další jsem nedopla (blbý kozy) i přes utěšování, že zapínání by šlo poupravit apod., ale nijak mě to netrápilo, protože jsem věděla, že tyto šaty to taky nebudou. Markétka donesla další model. Jen jsem po šatech hodila očkem, ale už když byly na ramínku, tak se mi zamlouvala sukně. Jednoduchá, hladká, jemně zdobená pod tou horní vrstvou, vlečka tak akorát, vršek sice dost nazdobený, ale tyto šaty mi sedly tak, jak žádné jiné. Navíc, nemusela jsem se bát, že mi z nich někde něco vypadne, protože pokrývaly celý dekolt, nechyběla ani síťka a vzadu nespočet knoflíčků. Tak si říkám, že jestli ten můj nastávající v noci odpadne, tak nevím, kdo mě z těch šatů dostane :D To, že šaty sedí jak ulité mi potvrdila sestra i Markétka. I přes to jsem se rozhodla vyzkoušet ještě jedny, které měly úplně stejnou horní část, jen sukně byla jiná.


Asi od poloviny zkoušení už jsem v salonu nebyla sama. Přišla další nevěsta, která s sebou měla čtyři malé družičky a asi pět ženských (asi maminka, babička, teta apod.) a ty doslova pohltily celý salon. Najednou jich bylo všude plno a já se musela prosit o dovolení, abych se vůbec v šatech dostala k zrcadlu. Nevím, jestli to mohlo být tím, že jsem se najednou cítila ztísněně, ale u těch šatů, které jsem si prozatím vybrala jako své svatební, jsem nezažila ten "wow" efekt, kdy bych byla naměkko já a celé příbuzenstvo, jak to bývá například v Say Yes To The Dress. Dostatečně dlouho jsem se na sebe nepodívala, neomrkla jsem šaty ze všech stran, taky mě už zkoušení nějak přestávalo bavit, ale pořád je pravdou to, že mi sedly ze všech nejlépe. Když jsem se dívala zpětně na fotky, kromě odpárání ozdobného pásku, které šaty mají, bych si v nich svatbu představit dokázala. Ovšem návštěvu salonu plánuji ještě před svatbou, tipovala bych to tak na březen a to bych právě chtěla vyzkoušet ty novinky, na které jsem zatím neměla to štěstí. Pokud se v nějakých budu vidět, budu měnit, když ne, zůstanu u těch, které jsem vybrala teď. 

O tom, že se v salonu dveře netrhnou, jsem se přesvědčila už při první návštěvě a ta druhá mě v tom jen utvrdila. Pořád chodí nové zákaznice nebo ženiši vrací zapůjčené šaty nevěst. Super je také to, že poté, co vás Bellušky do šatů obléknout, máte volnou chvíli na kroucení před zrcadlem a dělání fotek. I když mám svatbu teprve před sebou, tak tento salon vám mohu jedině doporučit! Kromě svatebních šatů mají široký výběr i plesových a společenských šatiček a právě pro některé z nich jedem v pondělí se sestrou. Zalíbily se jí tam nějaké pro nadcházející plesovou sezonu a také šaty, které by oblékla jako můj svědek :) 

Pokud by vás cokoliv zajímalo, tak se ptejte :) Salon můžete najít na FB stránkách jako Svatební Salon Bella, nebo mrkněte na jejich webovky www.salonbella.cz.

Mějte se krásně!
Vaše A.

You Might Also Like

3 komentářů

  1. Všechny jsou dokonalé! <3 Hlavně ty z těch prvních zkoušek :)

    www.zivotskojencem.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Nááádhernéé!!! Jak já miluji zkoušení šatů :-) což se moc často nestává, ale když už, tak si to plně užívám :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
  3. Všechny šaty vypadají krásně. :)

    OdpovědětVymazat

VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA

Všechny mé fotografie, videa a celý obsah blogu jsou chráněny autorským právem. Obsah blogu nesmí být bez mého souhlasu žádným způsobem použit nebo kopírován.
Veronika Nováková @2012-2023

KONTAKT

Neváhejte mě kontaktovat
93.novakova@seznam.cz
+420731610327

Pravidelní čtenáři