kampaň: ČISTÁ VODA DĚTEM

pondělí, října 01, 2018

Ahoj krásky, 
opět trošku odbočím od kosmetiky, ale v závěru tohoto článku se k ní zase dostanu. Dnes bych vám chtěla napsat o nově spuštěné kampani, do které se může zapojit každý z nás. Kampaň má na svědomí společnost Procter & Gamble, která opět zvolila osvědčenou cestu k tomu, jak pomoci těm, co to opravdu potřebují. 

Zkuste se na chvíli zastavit a v hlavě si přemítnout, jak vypadá váš běžný den. Ráno vstanete, jdete do koupelny, vyčistíte si zuby, někdo si dá sprchu, na záchodě spláchnete. V kuchyni si zalijete kávu nebo čaj, omyjete jablko, opláchnete nádobí nebo naskládáte nádobí do myčky apod. Všemi těmito úkony máte najednou na svědomí spotřebování cca 80 litrů vody. Toto množství by vystačilo několika lidí k pití na celý den nebo jednomu člověku na jeden měsíc. A zkuste k tomu ještě přičíst vodu spotřebovanou praním, zaléváním nebo domácím úklidem. 


Pitná voda je luxus, který ovšem nemá každý a ten, kdo ano, bere vodu jako naprosto běžnou součást života a běžného fungování. Smutné statistiky uvádí, že kontaminovanou vodou zemře každý den více jak 1000 dětí a kvalitní zdroj pitné vody chybí až 2 milionům lidem. 

I tento rok se společnost rozhodla svým projektem pomoci. Vědci společnosti P&G vyvinuli speciální čistící balíčky, které z vody odstraní patogenní organismy. V praxi to funguje tak, že se balíček nasype do znečištěné vody a zamíchá se. Čištění trvá 30 minut a po této době by měla voda po přefiltrování být pitná. 

Podpořit tuto kampaň můžeme všichni a to tak, že v období od 19.9. do 16.10 stačí nakoupit ve velkoobchodech Makro produkty značky P&G. Část z jejich prodeje půjde na podporu této kampaně a může zachránit stovky lidských životů.

Osobně mám takové projekty, pro dobrou věc, moc ráda a tak se velmi ráda zapojím :)

Mějte se krásně!
Vaše A.

You Might Also Like

1 komentářů

VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA

Všechny mé fotografie, videa a celý obsah blogu jsou chráněny autorským právem. Obsah blogu nesmí být bez mého souhlasu žádným způsobem použit nebo kopírován.
Veronika Nováková @2012-2023

KONTAKT

Neváhejte mě kontaktovat
93.novakova@seznam.cz
+420731610327

Pravidelní čtenáři