Jak se jednou pro vždy zbavit celulitidy?

pátek, srpna 31, 2018

Ahoj krásky,
námět na tento článek mě napadl ještě v době, kdy jsme byly na rodinné dovolené v Jižních Čechách. Asi po třech letech se mi totiž poštěstilo usednout na jízdní kolo a jet si omrknout tamní okolí a přírodu. Musím říct, že za těch čtrnáct dnů, co jsme tam byli, jsem najezdila snad víc kilometrů, než za celý život :D A to cyklistice nijak zvlášť nefandím. Ale šíleně mě bavilo kochat se krajinou, všude se jezdilo výborně, protože tam je to samá rovinka a úplně nejlepší bylo to, že jsem za sebou v sedačce vozila i Magdalenku. Matka pro sebe něco udělala, dítě bylo spokojený a na čerstvým vzduchu. Za to bych si zasloužila alespoň jednoho bludišťáka :D 

Co vám ale tady tím chci říct.. Asi po třech dnech mě napadlo jít se omrknout do zrcadla, co se mnou to kolo dělá. Nohy jsem totiž značně cítila každý večer (ona ta desetikilová zátěž za mnou byla totiž znát i na té rovince) a tak mě napadlo, jestli se dostaví i nějaké výsledky. Šlo mi spíš o vyhlazení zadní strany stehen nebo vytvarovaní vnitřních stehen. Je jasný, že za tak krátkou dobu bych nohy jak dvě tyčky neměla, navíc si nejsem úplně jistá, jestli je kolo zrovna ideální pro hubnutí, abych po měsíci trvalého ježdění neměla nohy jak Rambo :D Ale zpátky k té celulitidě. 

Jak se jednou pro vždy zbavit celulitidy?

Jsem nesmírně vděčná za to, že moje zadnice i nohy spadají do té rodinné větve, kde jsme obdržely malý zadek a minimum celulitidy. Já jsem po celý svůj život nezaznamenala téměř ádnou, a když už, nebyl to žádný velký kráter. Vypozorovala jsem ale, že jakmile se mi nedostává tolik pohybu, kolik bych chtěla a ještě do sebe leju kafe, stav kůže se zhorší a ty dolíčky začnou vykukovat. Při pohledu do toho zrcadla jsem nestačila žasnout. Nohy jsem měla v parádním stavu, bez celulitidy. Ten pohyb vážně dělá divy. To pro mě byl takový impuls, abych nepřestávala a snažila se dál. S malou se snažím každý den ujet alespoň těch 7-9 km. U nás už je to docela makačka, všude samý kopec. Ale nikam se neženeme, jedeme se prostě na hodinku projet a máme z toho dobrý pocit, teda, já určitě. 

Takže mezi nejúčinnější zabijáky té nepěkné pomerančové struktury kůže patří jednoznačně pohyb. Ono se to v nejrůznějších článcích omývá pořád dokola. Hýbejte se, pijte hodně vody, choďte víc pěšky.. Rozhodně na tom něco je. U mě teda ještě funguje omezit nebo úplně vynechat tu kávu. Ale je to pro mě docela boj, protože jedině ta mě posledních několik týdnů tak nějak držela, protože se momentálně potýkám s tlakem 102 na 48 a bez hrnku kávy jsem byla prostě nepoužitelná. Ale snažím se to vydržet a najet na takovou zdravější vlnu (víc v dalším článku) a zatím se mi daří. 

Věřím, že za celulitidu může i genetika. Na druhou stranu, ne vždy bych na ni asi všechno sváděla, protože pokaždé máte možnost s tím něco udělat nebo udělat alespoň něco, aby to mohlo být vždy lepší. Vím, že celulitida může trápit i velmi štíhlé lidi, třeba i modelky. I když pro mě celulitida nepředstavuje ten největší problém, se kterým bych bojovala, beru ji jako něco, co se u žen objevuje úplně běžně. Jen vím, že kdybych jí měla zrovna na rozdávání já, moje sebevědomí by bylo na bodu mrazu a i v tom největším pařáku bych se snažila ty nepěkné dolíčky něčím zamaskovat. Takže klobouk dolů před všemi, kdo se nebojí vzít si krátké šortky a celulitidu neřešit. Mě by asi nějakou chvíli trvalo, než by mi to v hlavě nějak seplo, abych se za svoje tělo nestyděla apod. Jak se tomu říká, Sebeláska? Tak na tý ještě musím máknout. 

Každopádně, pokud se rozhodnete pro boj s celulitidou a kromě vylepšení jídelníčku a zařazení pravidelného pohybu byste chtěly vyzkoušet i něco z beauty světa, vyzkoušejte řadu Body Love Program od Dermacolu. Je to řada přímo pro celulitidu nebo strie a já na ni teda nedám dopustit. Na co se ovšem chystám, je tato noční koncentrovaná péče proti celulitidě Soraya Body Diet 24. Už ji mám nějakých pár dnů na Notino.cz v košíku a myslím si, že během příštího týdne bych ji mohla mít doma, a už teď jsem sama zvědavá, co to bude za zázrak. Zlákaly mě především slibované účinky, no schválně, podívejte se samy, co krém slibuje:

SORAYA Body Diet 24 koncentrovaná noční péče proti celulitidě

Na krém jsem zvědavá a určitě se s vámi podělím o jeho výsledky. Jestli máte nějaké tipy na kosmetiku nebo jiné zaručené metody, které se vám osvědčily proti celulitidě, určitě mi je napište :)

Mějte se krásně!
Vaše A. 

You Might Also Like

3 komentářů

  1. Já bohužel po porodu celulitidu mám, na zadku a stehnech a na bříšku i strie. Chci začít cvičit tak snad mi to pomůže teda
    V3ronika life

    OdpovědětVymazat
  2. Ja mám 24, mám 53 kíl a 175 cm a mám celulitídu! Prisahám. Niekto kto na mňa pozrie by to možno ani zďaleka netipoval ale aj štíhle baby môžu celulitídu mať a s tou kávou a málom pohybu totálne súhlasím. Cvičím jedine nohy - drepy, výpady a tak, pretože nehodlám schudnúť len spevniť ale zatiaľ výsledok slabý. Ale som odhodlaná skúšať všetko čo treba pretože ma to celkom dosť štve :D

    OdpovědětVymazat

VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA

Všechny mé fotografie, videa a celý obsah blogu jsou chráněny autorským právem. Obsah blogu nesmí být bez mého souhlasu žádným způsobem použit nebo kopírován.
Veronika Nováková @2012-2023

KONTAKT

Neváhejte mě kontaktovat
93.novakova@seznam.cz
+420731610327

Pravidelní čtenáři