BIODERMA Atoderm │Lehčí život s atopickým ekzémem

středa, června 07, 2017

Ahoj krásky,
dnešní článek bude jeden z těch povídacích, ale ani v něm vás neošidím o nějaký ten typ na kosmetiku.

Jak už je patrné z názvu, řeč bude o atopickém ekzému. Extrémně citlivé a vysušené pokožce, která mnohdy umí běžné žití pořádně znepříjemnit. Vím, že na nějaké kožní problémy jsem trpěla už jako malá. Od doktorů jsem dostávala nejrůznější mastičky a oleje do koupele, které mi naštěstí zabíraly, takže mě ekzém příliš neotravoval.



Zlom nastal cca před dvěma lety, kdy jsem si začala všímat toho, že mám o dost sušší pravou dlaň i s prsty, než tu levou. Problém jsem řešila častějším mazáním rukou a příčinu jsem dávala víkendové práci za barem, kdy se člověk v jednom kuse máchal v chlastu, vodě a nad ránem v čistících prostředcích. Krémy nepomáhaly. Některé, převážně ty víc voňavé, mi ruku ještě víc podráždily a nepomohlo nic jiného, než krém z rukou umýt vodou. Jako další jsem  začala řešit stravu. Jsem alergická na čokoládu a kakao. V malém množství se u mě nic zvláštního neděje, ale po takové tabulce čokolády bych byla schopná se uškrábat až do krve. Vyhýbala jsem se i citrusům, hodně kořeněným jídlům, zkrátka všemu, o čem jsem si myslela, že by mohlo být spouštěčem. 

Otěhotněla jsem. Ruce byly snad v nejhorším stavu za celou tu dobu. Polštářky prstů praskaly do krve, mě se těžko drželo v ruce úplně všechno od propisky, přes příbor až po pilníky ve studiu. Gumové lékařské vyšetřovací rukavice jsem musela používat i na mytí nádobí, protože jinak bych bolestí asi zešílela. Ani nemluvím o tom, když jsem někomu měla podat ruku. Bolel mě sebemenší kontakt a na druhou stranu se mi protivila představa, že tou vysušenu rukou mám na někoho sahat.

Nepomáhalo mi nic. Ani po změně jídelníčku jsem nezpozorovala změnu, žádné krémy mi nepomohly, dokonce i sádlo kvůli mě babička vyškvařila. Všechno marné. Když už se ruce zlepšily, vydrželo jim to nanejvýš dva dny a poté se vrátily do toho katastrofického stavu. Na řadu přišly výrobky z řady Atoderm od Biodermy.



Přiznám se, že nepatřím mezi vášnivé "mazače" a používání různých tělových krémů mi dělá docela problém. To se ale změnilo po vyzkoušení tělových přípravků z této řady. Okamžitě zaplnily moji poličku v koupelně a není den, kdy bych některý z nich nepoužila. V řadě Atoderm mysleli na vše. Najdete v ní tělové krémy a balzámy, sprchové gely, mýdla, balzámy na rty, nebo krémy na obličej a ruce.

Mezi jasné favority patří Atoderm Creme, což je hydratační a výživný tělový krém na suchou až velmi suchou pokožku, a to kojenců, dětí i dospělých. Řeknu vám, že po použití tohoto krému snad už nechci zkoušet žádný jiný. Krém díky svým bohatým obnovujícím aktivním složkám posiluje strukturu kožní bariéry, a tím potlačuje pronikání dráždivých prvků. Zadržuje vodu v horních vrstvách epidermis a zabraňuje tak jejímu odpařování. Pokožka je po použití krému hydratovaná, měkká a pružná. A proč jsem z krému tak nadšená? Po jeho použití jsem měla pocit, jako bych na sobě měla ještě jednu, lepší kůži. Připadala jsem si vážně jak v bavlnce a nemusím mluvit ani o tom, jak dobře se mi ten večer spalo. Krém se do pokožky báječně vstřebá, nezanechává jí nijak mastnou, pouze příjemnou a hebkou na dotek.  Palec nahoru si jistě zaslouží šikovné balení s pumpičkovým aplikátorem. Mazala jsem s ním i Magdalénku. Natírám ji olejíčkem po kadém koupání, ale několik dnů měla pořád vysušená ramínka, tak na řadu přišla Bioderma a hádejte co. Suchá pokožka byla pryč.

Skvělým pomocníkem v boji proti atopickému ekzému je i Atoderm sprchový gel. Hodně sprcháčů mi pokožku vysušovalo a ty vyvoněné mi taky nedělaly příliš dobře. Gel pokožku jemně čistí, chrání, změkčuje, zklidňuje, zvláčňuje a předchází jejímu pnutí. Parfemace je jemná, hypoalergenní a příjemná. Gel na pokožce vytváří jemnou pěnu a po jeho použití je vaše kůže krásně jemná.

A teď něco pro všechny "nemazače". Bioderma má i výživný ochranný čistící krém do sprchy  a asi vám tu nemusím dlouze vypisovat, jak moc jsem si ho oblíbila. Stačí ho nanést na mokrou kůži, lehce napěnit a opláchnout. Krém pokožku jemně čistí, vyživuje, pomáhá obnovit hydrolipidický film, nedráždí oči a díky své svěží parfemaci a krémové textuře je na pokožce velmi příjemný.



Za jedno jsem na sebe pyšná. Že jsem se konečně naučila používat krémy na obličej I když na mém těle nejvíc ekzémem trpí pravá ruka, nenechávám nic náhodě a preventivně mažu všechno, samozřejmě i obličej. Tento krém který svým složením posiluje přirozenou obranyschopnost pokožky, zlepšuje práh tolerance citlivé pleti a pleť se stává odolnější vůči vnějším vlivům. Řeknu vám, že jako podklad pod makeup posloužil krém skutečně excelentně. A když už jsme u toho obličeje, tak nedám dopustit na tento bezbarvý balzám na rty, který mi v kabelce dělá společnost plně všude. 

Tak, rozepsala jsem se trošku víc, než jsem měla původně v plánu :D Ale co jsem vlastně chtěla tímto příspěvkem říct.. Řada Atoderm od Biodermy mi vážně pomohla. Díky ní je pro mě o dost snadnější s ekzémem existoívat a čelit s ním každodenním nástrahám, v podobě umývání nádobí, fungováním v mém nehtovém studiu nebo jiným domácím pracím. Za sebe mohu říct, že řadu Atoderm mi seslalo samo nebe a i když výrobky od Biodermy nepatří mezi ty nejlevnější, rozhodně se vyplatí do nich investovat. Proč? Protože investujete do svého zdraví. Já tedy určitě! 

Kosmetiku seženete převážně v lékárnách a na internetu. No a jestli patříte mezi ty, kteří rádi ušetří nějakou tu kačku, tak mrněte na Notino.cz, protože právě teď jsou některé produkty z řady Atoderm v akci, například Atoderm Creme :) 

Vyzkoušely jste už některý z výrobků řady Atoderm? 
Mějte se krásně!
Vaše A.

You Might Also Like

3 komentářů

  1. Já z této řady mám jeden krém na obličej a ten je opravdu povedený! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Tento problém nemám, no videla som, že Bioderma sa začala starať aj o ľudí, ktorí majú takýto problém :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za tip, na atopický ekzém trpím asi od tří let, tak ti také jeden dám :-) Zkus Cetaphil restoraderm tělové mléko , je skvělé, a hydratační krém na obličej je také perfektní :-)

    OdpovědětVymazat

VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA

Všechny mé fotografie, videa a celý obsah blogu jsou chráněny autorským právem. Obsah blogu nesmí být bez mého souhlasu žádným způsobem použit nebo kopírován.
Veronika Nováková @2012-2023

KONTAKT

Neváhejte mě kontaktovat
93.novakova@seznam.cz
+420731610327

Pravidelní čtenáři