Je ze mě máma!

středa, března 08, 2017

Ahoj krásky,
ještě minulý týden jsem si říkala, jak přes víkend budu mít spoustu času na napsání nějakých článků a recenzí. Sice už jsme měli po termínu, ale po poslední kontrole mi doktorka řekla, že na porod to nevypadá. Ve čtvrtek to nevypadalo a v pátek ve 2 v noci vám praskne voda :D A tak se ze mě po 24h čekání na porodním sále stala ve 4:29 ráno máma tohoto maličkého stvořeníčka, naší Magdalénky.


Abych pravdu řekla, měla jsem v plánu vám sem zveřejnit článek, do kterého jsem si zapisovala, co se dělo každý měsíc. Když se na to dívám zpětně, je až neuvěřitelné, jak se vám změní priority, jak se na spoustu věcí začnete dívat úplně jinak a to, co pro vás bylo důležité je teď najednou naprostá banalita. 

Článek nakonec nezveřejním. Všechen text v něm jsem si vytiskla na malém formátu a udělala jsem si z něj mini knížečku i s fotkami z ultrazvuku. Na památku. Rozepsat se, nebo si jen vzpomenout na porod samotný, je pro mě i teď hodně těžké. Rozhodně neprobíhal hladce a proto nejsem ta správná osoba, od které byste chtěly slyšet, jak moc to bolí, jak to probíhá apod. Nijak jsem se na něj nepřipravovala a nejsem si jistá, jestli to nějak jde. Prostě jsem to brala jako nevyhnutelnou věc, která se musí stát, pokud se mi má změnit život o 360°a přinést do něj nepopsatelný nával štěstí. Na druhou stranu ale nechci vystrašit nastávající maminky. U mě byla největší potíž v tom, že mám problémy s krvácením. Nikdy nejde dobře zastavit, takže po porodu jsem spíš primáře viděla jako řezníka v krvavé zástěře, který se snaží co nejlépe a nejrychleji zašít poranění. Na vnímání nějaké bolesti, tahání, nebo čehokoliv dalšího mi už nezbývaly síly, takže jsem jen ležela, bílá jak stěna a s prasknutou žilkou v oku, a modlila se, aby to už bylo za mnou. Všechno to trápení mi vynahradil okamžik, kdy jsem malou dostala do rukou. Ten pocit nejde nijak popsat, to se prostě musí zažít. Nehorázná vlna lásky, úlevy, štěstí, dojetí a všeho dalšího. 

Momentálně to jsou 4 dny po porodu. Já se dávám fyzicky i psychicky do kupy, z nabraných kil mi zůstalo pouze jedno, bříško hezky mizí a já brečím i nad košem s prádlem, když skládám ponožky a z každého úsměvu maličké jsem naměkko (blbý hormony..)

Tohle je ta nejkrásnější věc, která se vám v životě může stát!

Mějte se krásně!
Vaše A. 

You Might Also Like

18 komentářů

  1. Přeji moc zdravíčka oběma a užívejte si to plnými doušky

    OdpovědětVymazat
  2. Já vůbec nevěděla, že seš těhotná a teď si čtu tenhle článek :O
    Neskutečně gratuluju!
    Maličká je fakt krásná a je jasný, že ona je teď číslo jedna! užívejte si společných chvilek než vyroste a bude utíkat za klukama :D Hezkej zbytek večera a držím ve všem palce <3

    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Tak já jsem se tím nikde moc nechlubila, snad kromě jedné fotky z ultrazvuku na Instagramu ;) moc děkujeme, je to miláček :) :)

      Vymazat
  3. Moc gratuluji :) Magdalénka je nadherná :)! Přeji hodně štestička, ať Vam děla jen radost!
    Škoda, že članek nezveřejniš, byl by hodně zajimavy. Mate s přitelem fotečky s břiskem jeste pred porodem?
    Krasny den s Magdalenkou

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujeme :) Fotek máme spoustu, sice jsme se nefotili nikde v atelieru nebo podobně, ale o vše se postarala moje zrcadlovka, stativ a dálková spoušť :D Nemluvě o té fůře méně kvalitních fotek v mobilu ;)

      Vymazat
  4. Je nádherná, přeji mnoho radosti s ní :)

    eLblog

    OdpovědětVymazat
  5. Sleduji tě a fandím, ale tahle zpráva je tedy pro mne veliké překvapení. Moc gratuluji! Ať malá prospívá a daří se vám oběma.

    OdpovědětVymazat
  6. Moc gratuluji. Užívej si každou vteřinku, strašně rychle to letí

    OdpovědětVymazat

VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA

Všechny mé fotografie, videa a celý obsah blogu jsou chráněny autorským právem. Obsah blogu nesmí být bez mého souhlasu žádným způsobem použit nebo kopírován.
Veronika Nováková @2012-2023

KONTAKT

Neváhejte mě kontaktovat
93.novakova@seznam.cz
+420731610327

Pravidelní čtenáři