PLOT JE DOLE aneb Sundávání rovnátek

sobota, října 31, 2015

Ahoj krásky,
sama jsem tomu nemohla uvěřit, ale je to tak. Po roce a půl čekání jsem se dočkala a KONEČNĚ mi byla sundána horní rovnátka. S těmi spodními se rozloučím v prosinci, ovšem jejich nošení mě trápí o dost méně, než ty horní, protože skrz rty nejdou téměř vůbec vidět.


Úplně živě si pamatuji, jak jsem odpočítávala měsíce, týdny a dokonce i dny do doby, než rovnátka půjdou dolů. Zuby se mi srovnaly velmi rychle, ale bylo mi řečeno, že ohledně zafixování bude nutné je na zubech minimálně rok nechat. Jakmile rok uplynul, těšila jsem se, že mi moje zubařka rovnátka sundá, ovšem nic takového se nedělo. Když jsem došla každý měsíc na kontrolu, pokaždé se pracovalo pouze na spodních zubech a na horních rovnátkách se mi maximálně vyměnili barevné gumičky.

Čas utíkal dál a já se pomalu blížila k roce a půl s rovnátky. Znáte to přísloví? Líbá huba - holé neštěstí? Tak přesně tohle byl můj případ, ono se totiž stačilo jen zeptat. Zeptala jsem se tedy, jestli se s horními rovnátky bude ještě něco dít a zubařka mi řekla něco v tom slova smyslu, že jestli je už chci dát dolů, tak klidně můžeme. V tu chvíli mi hlavou problesklo několik nadávek na začátku věty a že s takovou už jsem ten plot mohla mít dole daleko dříve! No co, hlavní je, že jsem se dočkala.

Samotné sundávání probíhalo hladce. Zubařka sundala drátek, povolila kroužky, které jsem měla okolo stoliček, odštípala zámečky (to jsem si chvíli myslela, že mi zákonitě musela lámat i zuby) a nakonec ze zubů odbrousila zbytky lepidla. Potom mi udělala otisky pro rovnátka, která si musím dávat přes noc. To pro mě představuje to nejmenší zlo z toho všeho, co jsem s rovnátky zkusila.

Teď mám v plánu navštívit svého zubního lékaře a nechat si zuby spravit, pokud bude někde nějaký kaz či jiná vada. Pak už jen čistit a čistit bělícími pastičkami a uvažuji i o vyzkoušení nějakých bělících pásků. Nemáte s něčím takovým zkušenost?

Několik lidí, co rovnátka mělo, mi řeklo, že mi budou po sundání chybět. Kdepak :D Po odchodu z ordinace jsem se culila na všechno a na všechny a nějaký závan smutku či lítosti se mi vyhl hodně velkým obloukem. Až na ten kolaps v ordinaci při trhání a bolesti po každém dotažení na ně i přes to budu vzpomínat docela v dobrém :)

Mějte se krásně!
Vaše A.

You Might Also Like

4 komentářů

  1. Pamatuju si vůj první den bez rovnátek, kdy jsem taky byla štěstím bez sebe a teda mě nechyběli vůbec =D. To nevim, jak někomu můžou chybět =D. A ještě si pamatuju, jak jsem si jazykem furt přes ty zuby přejížděla, jak je mám neuvěřitelně hladký jak to byl po takové době nezvyk a trvalo mi asi 2 -3 dny, než jsem si na to zvykla =D.

    OdpovědětVymazat
  2. Gratuluji! Jsi dobra a statecna. Ja uz do toho nejdu.

    OdpovědětVymazat
  3. wow to si s nimi vydrzala uzasne dlho!

    Pozyvam na 6rocnu GA o Biodermu, Macadamia Hair..:) Tu:http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2015/10/6-blogove-narodeniny-najvacsia-blogova.html

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj, já mám Fixní rovnátka 3 roky a 3 měsíce nahoře i dole. Na začátku léčby mi řekla paní Ortodontka, že budu mít Fixní rovnátka 2,5 roku. Jsem strašně ráda, že jsem se pro rovnátka rozhodla. Nelituji a nikdy litovat nebudu. Pro Fixní rovnátka jsem se rozhodla v 18 letech, nasazovali mi je v 19 letech teď mi je 22 let. Měli by mi rovnátka sundat ve 22 letech nebo ve 23 letech. Po sundání mi budou rovnátka chybět. Termín sundání zatím nevím, ale bude asi na Jaře nebo v Létě jestli všechno proběhne, tak jak má. Užívám si posledních pár měsíců s rovnátky, než mi je sundají. Pěkný článek. Ahoj Kaččííí

    OdpovědětVymazat

VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA

Všechny mé fotografie, videa a celý obsah blogu jsou chráněny autorským právem. Obsah blogu nesmí být bez mého souhlasu žádným způsobem použit nebo kopírován.
Veronika Nováková @2012-2023

KONTAKT

Neváhejte mě kontaktovat
93.novakova@seznam.cz
+420731610327

Pravidelní čtenáři