Moje plány pro rok 2015

pátek, ledna 02, 2015

Ahoj krásky,
řekla jsem si, že začátek nového roku je dobrý impulz pro to, se zamyslet. Ať už nad sebou, nad ostatními nebo nad naší budoucností (tou hlavně, alespoň v mém případě). Právě proto jsem si vytvořila takové kartičky s přáníčky/sny/úkoly/plány, které bych chtěla během tohoto roku uskutečnit.



Kartičky, které vidíte níž, nejsou řazeny podle důležitosti. Vidíte je tu právě tak, jak mi přišly pod ruku :)


Miluju čtení a díky psaní pro web Krásná.cz mám doma tolik krásných knížek! Jen kvůli maturitě nebo veškerému ježdění do školy či ze školy jsem na ně nějak přestala mít chuť a raději jsem si pustila do sluchátek hudbu než abych se ponořila do tajuplných příběhů. Chtěla bych to změnit. Je mi líto knížky poslat dál, aniž bych je přečetla, líbí se mi a chci vědět, co v nich je. 


Jedno přání zaměřené na blog. Už teď je vás tu krásných (číslo) a vaší přízně si velmi vážím. Budu jedině ráda, pokud číslo na počítadle pravidelných čtenářů bude jen růst :) 


Černé vlasy jsem si zamilovala. Cítila jsem se v nich úžasně, ale nebaví mě vlasy po několika týdnech dobarvovat. Chtěla bych jim dopřát dostatečný odpočinek a veškerou péči na to, aby se vzpamatovaly, daly se do pořádku a dorostly do své původní délky, než jsem s nimi začala experimentovat. V plánu je tedy vymytí černého šamponu, potom šetrné zesvětlení a aplikování hnědého přelivu, který se nejvíce podobá mé přírodní barvě. Potom vlasy nechám jen růst. 


Ráda bych svému koníčku (líčení) dala nějakou úroveň a ráda bych si tak udělala jeden certifikát. Kurz, na který bych ráda, se spouští až v únoru. Přihlášku vyplněnou už mám, takže teď už stačí jen čekat a pak se na týden přesunout do Prahy a celým kurzem proplout jako ryba ve vodě. 


Věc, která mě nejspíš nemine a já doufám, že se tak stane co nejdřív. Horní by mi měly sundat v březnu (rok mě trápily i když jsem měla zuby po měsíci srovnané, ale je to kvůli fixaci, chápu, chápu). Se spodními to bude asi ještě nějakou chvíli trvat. Každopádně důležité jsou pro mě ty vrchní, takže pokud se moje paní zubařka rozhodne mě toho trápení zbavit o pár týdnů dříve, zlobit se nebudu :D


Po maturitě jsem se s mojí milovanou A. rozhodla vyzkoušet studium kosmetických služeb. Ona ráda opečovává, dělá různé masáže a já líčím nebo zkrášluji nehtíky. Bohužel to byl ale velký krok vedle. Škola se mi nevyplatila ať finančně tak i časově. Hodiny jsem trávila jen dojížděním, cesta také něco stála a abych si za týden 3x nalakovala nehty, udělala peeling rukou, a každý den si obarvila obočí, které by mi postupem času asi vypadalo.. no co vám budu povídat, takže jsem studium ukončila a přešla jinam. Můj dědeček mi říkal (a říká dodnes), že nemá cenu dělat něco, co mě nebude vnitřně naplňovat. A měl pravdu. Docela mě to trápilo a jsem ráda, že jsem tu situaci mohla takhle vyřešit. Teď mám mnohem víc času ať už na sebe tak na práci doma, brigády, přátele atd. Dělat jen to, co chci, co mě naplňuje, baví, dělá šťastnou.. Nějak jsem tuhle myšlenku úplně vypustila a jsem ráda, že už ji mám opět na paměti (Thank you, Lincoln ). Teď studuji něco, co mě baví. Vážně. Ty hodiny strávené ve školní lavici mi něco dávají, vůbec mi to nepřijde jako nějaké učení a právě proto bych chtěla v pololetí či na konci roku dopadnout co možná nejlépe. Nikdy jsem si nepotrpěla na různá vyznamenání atd., ale v tomhle případě bych byla hloupá, kdybych si studium nechala jen tak proklouznout mezi prsty. Tak snad se zadaří :) 


Potřeba osamostatnit se a bydlet "ve vlastním" je čím dál větší. Rozhodně si to nepředstavuji jako Hurvínek válku. Vše je to o penězích, ale mít práci a možnost někam vypadnou, tak neváhám. Praha, Brno, Olomouc.. je mi to vážně jedno. Vzhledem k tomu, že studuji dálkově a školu mám 1x týdně by dojíždění nebyl tak velký problém. Nechávám tomu ale volný průběh. Za každou cenu se stěhovat nemusím, jen bych za tu možnost byla vděčná. 


Moji vysněnou prací by bylo pracovat jako nějak makeup artist nebo podílet se na tvoření nějakého webu nebo časopisu. Uvidíme, kam mě má cesta zavede, bránit se nebudu rozhodně ničemu. Peníze jsou potřeba, nějak se člověk živit musí. Nechci být závislá na rodičích nebo partnerovi. Jsem ráda samostatná a člověk si potom víc váží věcí, na které si vydělal sám (alespoň já to tak mám). Takže snad se něco najde :) Podle toho se pak bude odvíjet ten můj přesun někam jinam...


Nějaký ten zdravý životní styl už se snažím dodržovat nějakou tu dobu, ale až teď jsem mu doslova propadla. Jsem jak posedlá ovocem, zeleninou, vymýšlení a zkoušení různých zdravých receptů a chystání krabiček na následující dny. Nějaké to hřešení připadá asi jen na nějakých rodinných oslavách, ale i tak se (zatím) dokážu docela ovládat a nespořádat všechno, co se donese na stůl :D Jde to i kvůli tomu, že téměř celé rodinné osazenstvo ženského pohlaví se dalo na hubnutí, takže i ty jednohubky nebo jídla celkově odpovídají jídlům, které si můžou dát i při těch svých redukcích. 

To by bylo asi tak všechno. Určitě by se ještě nějaké věci našlo, ale to jsou spíš nepodstatné plány. Tady jsem vypíchla to, na čem mi nejvíc záleží. A co plánujete do nového roku vy?

Mějte se krásně!
Vaše A.

You Might Also Like

6 komentářů

  1. Tak to su pekné plány! Držím palce nech sa podaria!

    OdpovědětVymazat
  2. super nápad, tyhle kartičky! :)
    a moc by mě zajímalo - cože to tedy studuješ? mě ted taky čeká tato volba a nevím co s tím, takže budu ráda za každou inspiraci :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Baru :) Momentálně studuji Pedagogiku pro asistenty ve školství :) Nikdy jsem se v této oblasti nepohybovala, ale světe div se, baví mě to :)

      Vymazat
  3. Moc krásné plány, některé máme totožné, tak se nám snad letos podaří si je splnit :) A nejlépe všechny :)

    Yankee Candle a jiné vůně domova :)

    OdpovědětVymazat

VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA

Všechny mé fotografie, videa a celý obsah blogu jsou chráněny autorským právem. Obsah blogu nesmí být bez mého souhlasu žádným způsobem použit nebo kopírován.
Veronika Nováková @2012-2023

KONTAKT

Neváhejte mě kontaktovat
93.novakova@seznam.cz
+420731610327

Pravidelní čtenáři