Přírodní odbarvovač vlasů za pomocí medu a skořice

úterý, června 19, 2012


Když už si mám obarvit hlavu, sáhnu raději po barevných šamponech než po dlouhotrvajících barvách a taky vím proč. Když si už tedy hlavu přebarvím, během několika dnů se mi začne stýskat po mé předchozí barvě a snažím se šampon z vlasů co nejrychleji dostat.


Na internetu jsem hledala všemožné přípravky, které by napomohly rychleji barvu z vlasů vymýt. Našla jsem jen SILVER šampony pro vybělení blond vlasů, což mi byla na nic. Po projíždění googlu jsem narazila na jednu stránku, kde na různé dotazy odpovídala profesionální kadeřnice. Téma se týkalo právě odbarvování vlasů, pokud možno bez chemie. Jedna dívčina se zmiňovala o vymáchání vlasů v octu, kde měla vlasy ponořené 15 minut. Slečna byla blondýnka a vymývala nějakou červenou. Tato metoda ji prý pomohla. Rozhodla jsem se to také vyzkoušet, ale kromě smradu z octa jsem nepoznala nic.

Dál jsem narazila na slečnu, která si vlasy jednoduše polila naředěným roztokem sava. Je to drastická metoda, protože kůže savo moc dobře nesnáší, ale metoda se jí prý také osvědčila. Na savo bych si asi netroufla, takže tahle metoda pro mě nepřipadala v úvahu.

Asi nešetrnější metodu odbarvení vlásků přírodní cestou mi přišlo to, kdy se slečna zmiňovala o šampony pro velmi mastné vlasy, kterým vlasy umývá pod velmi teplou vodou. Čím teplejší voda, tím víc se barva z vlasů vymývá. To ale také není dobře. Na šampon jsem zatím nenarazila, ani jsem ho nehledala ale chtěla bych to vyzkoušet.

Poslední metodu, kterou jsem vyzkoušela mi poradila moje nová spolužačka K., která má stejně jako já dlouhé vlásky. Kdyby mi neřekla, že si vlasy pravidelně dobarvuje, pořád bych si myslela že ta barva co má na hlavě je její přírodní. Bavili jsme se právě o zesvětlování vlasů, když se mi zmínila o jednom vlasovém zábalu, po kterém poznala, že se jí vlasy zesvětlili. Asi po půl hodinové debatě o tom, jestli je to pravda, jak to funguje a co je k zábalu potřeba, jsem se doma rozhodla jej vyzkoušet.

Co tedy budeme potřebovat?
- 2 hrnky teplé vody
- 2 polévkové lžíce medu
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 2 lžíce skořice

Když toto všechno dáte dohromady, vznikne vám v misce celkemnepěkná do hněda zabarvená voda. Do ní jsem si vlasy ponořila nejdříve do půlky a až po chvíli si zbytkem polila celou hlavu. Vše jsem vmasírovala do vlasů, vyždímala jsem přebytečnou vodu a vlasy smotala do drdolu, který jsem na hlavě upevnila skřipcem. Ještě chvíli mi po hlavě stékaly "čůrky" toho všeho, takže jsem si každou chvíli otírala čelo, jako závodník, co právě doběhnul maraton. Od K. jsem dostala jasné instrukce. Té krásně světle hnědé barvy, kterou se momentálně pyšnila, docílila nošením tohoto všeho na hlavě 2 hodiny. Stopla jsem si tedy čas a šla vyčkávat k seriálu Jak jsem poznal vaši matku. Po 2 hodinách jsem šla vlasy umýt. Byl to boj dostat tu jemnou skořici z vlasů, ale nakonec se mi to povedlo. Hned jsem šla vlasy vyfoukat, protože jsem se nemohla dočkat výsledku. No a byla jsem mile překvapena. Na mých vlasech, kde nebylo tolik barvy, jsem poznala zesvětlení. Pro ty z vás kdo čekají, že se vám barva vymyje o 2 odstíny tak vás zklamu. Tohle fakt není peroxid :-) Pokud ale po uschnutí vlasů nepoznáš rozdíl, můžeš být alespoň ráda za to, že si svým vlasům poskytla velmi vyživující vlasový zábal, díky kterému budou tvé vlasy vonět po skořici do té doby, dokud je znovu neumeješ :-)

P.S.: Musím říct, že už se mi ozývalo několik čtenářek, že zábal vyzkoušeli a po umytí vlasů poznali malý rozdíl :-)  Snad i vy budete spokojeni :-) 

You Might Also Like

5 komentářů

  1. Čím teplejší voda, tím víc se barva z vlasů vymývá?? Jakto že jsem se to někde nedočetla dřív?? : D Tak to je u mě kámen úrazu : D Já naopak bojuju s tím, aby se mi dlouhotrvající barva nevymývala : D Vymývá se mi od kořínků a po měsíci a půl (pokud si vlasy umývám každý druhý den) mám u hlavy místo tmavě hnědé trochu rezavou : D A díky tobě vím proč - miluju umývání vlasů teplou vodou : D Takže po příštím barvení přejdu na vlažnou až studenou vodu : ) Tak i když tento článek nebyl určený pro mě, jelikož potřebuju opačný efekt, jsem ráda že jsem si ho přečetla : )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem ráda, že ti něco ze článku "snad" alespoň trošku pomůže ;)

      Vymazat
  2. Ty jo tak to je zajímavé, o tom slyším poprvé. :) Já jsem moc dlouho barvila normální barvou, ale teď mi to konečně odrostlo a už chci jen mojí přírodní barvičku a mám klid. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, taky už chci jen svoji původní a vlasy nějakou chvílí nezatěžovat. :)

      Vymazat
  3. jéé děkuju to jsem potřebiovala!! :O ale blbý je že já jsem od přírody blondýna.. barvím se asi už 2 roky na hnědo, protože jsem strašně bledá a ta blond mi neslušela :DD ale asi si to odbarvím ale nemáme skořici :( :D asi..

    OdpovědětVymazat

VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA

Všechny mé fotografie, videa a celý obsah blogu jsou chráněny autorským právem. Obsah blogu nesmí být bez mého souhlasu žádným způsobem použit nebo kopírován.
Veronika Nováková @2012-2023

KONTAKT

Neváhejte mě kontaktovat
93.novakova@seznam.cz
+420731610327

Pravidelní čtenáři