SEBAMED BABY a náš boj se suchou kůží

pátek, října 30, 2020

 Ahoj krásky,

dnes tu mám něco pro maminky, ale článek by mohl přijít vhod také všem těm, kteří bojují se suchou kůží, ať už celoročně, nebo v tomto chladnějším ročním období. 

Poslední dobou našeho nejmenšího Honzíčka (10 měsíců) trápí ekzém, vyrážky a řekla bych, že i nějaký alergen. Na alergologii se teprve chystáme, takže zatím se řídíme tím, co nám poradila pediatrička a zkoušíme věci typu pokus/omyl. Jelikož ještě kojím, z jídelníčku jsem vyřadila vše, co by ho mohla přes mléko dráždit. Nejím žádné exotické plody, kakao, čokoládu, kořeněná a jinak výrazná jídla, mléko, mléčné výrobky, citrusy a vyřadila jsem i pečivo. Moc mi toho v jídelníčku nezůstalo, ale bylo to nutné, abychom přišli na příčinu nebo se alespoň pokusili zmírnit ty zarudlé flíčky na Honzíkově tělíčku. 

Sebamed Baby Gentle Wash mycí emulze

Peru ve speciálním pracím gelu, bez aviváže a kromě předepsaných krémů nebo olejů používám takovou kosmetiku, o které vím, že ho nebude nijak dráždit. Mezi vyzkoušené produkty, které se nám v tomto boji osvědčily, jsou i ty od Sebamed Baby. Na mytí se nám osvědčila Sebamed Baby Gentle Wash mycí emulze, která je vhodná už pro novorozence a jemně pečuje o pokožku miminek. Má zdravé pH 5,5 a obnovuje na kůži ochranný film. Je hypoalergenní, takže by na kůži neměl udělat žádnou paseku, neobsahuje ani parabeny, barviva nebo alkálie. Podráždění by nemělo nastat ani v kontaktu s očima. Na pokožce gel vytváří jemnou pěnu a zanechává ji jemnou. Nám vyhovuje. Ekzém nesvědí, Honzík si ho neškrabe a tak jsme se emulzí zásobili. Máme ho z webu Notino.cz, kde ho seženete ve dvou variantách. My už bereme jedině tu větší, protože máme docela velkou spotřebu :D Při sprchování s ní Honzíka namydlím a při koupeli naleju trošku emulze přímo do vody.

Na promazávání máme několik krémů a tělových mlék z lékárny, ale když už jsem byla spokojená s tou mycí emulzí, sáhla jsem i po dětském krému Sebamed Baby extra soft. Ten je vhodný také hned od narození. Pokožku chrání a pečuje o ni díky 42% obsahu lipidové formule. Obsahuje Heřmánek, který snižuje podráždění a panthenol podporuje regeneraci pokožky. Je hodně hutný, ale dobře se dostává do pokožky a snadno se aplikuje. Rozhodně jde poznat, že je tělíčko namazané a zkušenost stejná, jako u emulze - Honzíka nic nesvědí, flíčky si neškrábe. Promazávám hlavně po koupání, ale suchá místa namažu i během přebalení. Přes noc se flíčky vždycky téměř vytratí, místa nejsou tolik zarudnutá a tak je ten den hned veselejší.

Ještě před sebou máme poměrně dlouhou cestu, než se tohoto neduhu zbavíme úplně, a to kdo ví jestli, protože v rodině, bohužel, atopický ekzém máme, a moc by mě mrzelo, kdyby si Honzík toho "Černého Petra" vytáhl zrovna on. 

Máte nějaký tip na produkt, který by byl vhodný pro mimčo a zároveň pomohl?

Mějte se krásně!
Vaše A.

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Suchou kůži teď na podzim mám také celkem často a vypadá to na skvělé produkty! :)

    OdpovědětVymazat

VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA

Všechny mé fotografie, videa a celý obsah blogu jsou chráněny autorským právem. Obsah blogu nesmí být bez mého souhlasu žádným způsobem použit nebo kopírován.
Veronika Nováková @2012-2023

KONTAKT

Neváhejte mě kontaktovat
93.novakova@seznam.cz
+420731610327

Pravidelní čtenáři