BeautyLash Barva na řasy a obočí & tutoriál pro obarvení obočí

pondělí, září 10, 2018

Ahoj krásky, 
jistě mi dáte za pravdu, že upravené obočí je pro hezky vyhlížející obličej základ. Samotné obočí tvoří jakýsi pomyslný rám obličeje a mnohdy s ním udělá vážně divy. Proto jsem se rozhodla, že dnešní článek bude, kromě recenze na jeden barvící set, taky takový mini tutoriál, jak docílit krásného a přirozeně vypadajícího obočí. 

Nemyslete si, ani já jsem neměla toto, pro mě uspokojující, obočí odjakživa. Asi před šesti lety jeho délka dosahovala cca do poloviny oka a mě to nepřišlo nijak zvláštní. Když se někde objevil chloupek, vytrhla jsem ho a nestarala jsem se o to, jak celkově to obočí vypadá. Že je to katastrofa mě potom trklo až z jedné fotky. V ten moment jsem si řekla, že s tím musím něco udělat. Upřímně říkám, že dorůstání obočí je pěkná otrava a běh na dlouhou trať. Pokud si tedy máte počkat na nějaký slušivý a pěstěný tvar. Komu by se nechtělo čekat, dnešní služby nabízí nejrůznější permanentní makeup nebo vláskování obočí, ale o tom se tu dnech bavit nechci. 


Nově jsem si zkoušela barvit obočí barvícím setem od BeautyLash, který lze použít jak na barvení obočí, tak i řas. Barva by měla být šetrná, obsahující rostlinná barviva a nese označení vegan. K barvě jsem ze začátku byla trošku skeptická, především kvůli tomu, aby mi obočí obarvila dostatečně výrazně. Další obavy jsem měla z gelové konzistence. Setkala jsem se totiž s jedním gelem na obočí od jiné značky a byla to katastrofa, takže jsem zůstávala věrná barvám s krémovou konzistencí.

Set na barvení obsahuje tubičku s gelem/barvou, vyvíjecí emulzi v další tubičce, kartáček na pročesání řas nebo obočí a tenoučký aplikátor. Ten mi ovšem na vykreslení obočí přišel poměrně nepraktický, na řasy bude určitě fajn, ale na to obočí používám nejraději plastovou špičku.



Ještě než se pustím do samotného psaní popisu, tak vám řeknu, že i když obočí barvím, preferuji přirozenější vzhled. Určitě bych nechtěla mít obočí, které by křičelo do dálky, takže vzhledem k tomu, že jsem bruneta, sahám po hnědé barvě. Konkrétně tady u této barvy mi víc než hnědá připomínala takovou tmavší khaki, tak jsem byla zvědavá, co mi to s obočím udělá.

Barvíme!

  • Před samotným barvením obočí přetřete pleťovou nebo micelární vodou pro případné dočištění od makeupu a odstranění nečistot
  • Obočí před barvením NETRHÁME! Vyhneme se tak případným a nechtěným děrám v obočí. 
  • Namícháme si barvu dle návodu výrobce a můžeme začít barvit obočí. 
  • Barva by měla plně pokrývat celé obočí, aby se dostatečně a všude obarvilo
  • Po 10-15 minutách (podle toho, jak výrazné obočí chceme) barvu setřeme nejdříve suchým odličovacím tamponkem a poté dočistíme tamponkem s trochou pleťové vody
  • Obočí pročešeme kartáčkem a vytrháme chloupky, které u obočí nechceme
  • To je celé :) 
U klasických barev po obarvení obočí nemusím vůbec používat žádné stíny na dokreslení, ale vzhledem k tomu, že tady i po 15 minutách obarvení nebylo tolik výrazné, jsem sáhla po mém oblíbeném setu pro úpravu obočí od Pierre René a středně hnědým stínem obočí trošku vykreslila. Pro úpravu obočí nejčastěji a nejraději používám právě stín. Dá se s ním krásně obočí vystínovat, takže celkový dojem nepůsobí tak tvrdě. 


Na této barvě jde poznat, že se nejedná o žádný chemický koktejl, protože na můj vkus jsem i po 15 minutách měla obočí na mě málo výrazné. Vlastně když koukám na ty fotky před a po, tak tam vidím minimální změnu.  Pro mě tedy barva nebude, uvítala bych o dost výraznější obočí, které by i tak vypadalo přirozeně a ne, jak obočí s nanesenou barvou. Co tak říct závěrem. Pokud vám stačí minimální zvýraznění, můžete barvu zkusit. Osobně bych ale sáhla po klasické barvě a nechala ji tam třeba jen 5 minut. Výsledek by byl jistě o moc lepší :)  Jak jste si mohly všimnou, na fotce je ještě kondicionér na řasy a obočí. Vyzkouším ho,  ale po této zkušenosti se  mi do něj upřímně ani moc nechce. 

Co vy a barvení obočí? Pustíte se do této procedury samy, nebo se raději svěříte do rukou někoho jiného? 
Mějte se krásně!
Vaše A.  

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Párkrát jsem barvení obočí zkoušela, ale nebyla jsem s výdrží spokojená. Značka barvy byla Swiss O.Par :-) a na barvení řas si sama netroufám.

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat

VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA

Všechny mé fotografie, videa a celý obsah blogu jsou chráněny autorským právem. Obsah blogu nesmí být bez mého souhlasu žádným způsobem použit nebo kopírován.
Veronika Nováková @2012-2023

KONTAKT

Neváhejte mě kontaktovat
93.novakova@seznam.cz
+420731610327

Pravidelní čtenáři