EOS Spring Edition sada balzámů na rty

sobota, srpna 18, 2018

Ahoj krásky,
sice tu máme léto,  ale dnes tu pro vás mám recenzi na produkt z jarní edice. Jedná se o sadu balzámů na rty značky EOS, která, jak jistě víte, se specializuje na výrobu a prodej kvalitních přípravků pro péči o pleť. 

Sama jsem těmto balzámům  podlehla hned, jakmile se mi do rukou dostala první "kulička". Byla to láska na první pohled a věděla jsem, že tohle není rozhodně můj první, ani poslední balzám. Nejen proto, že jsou balzámy nabité vitaminem E, přírodními vyživujícími oleji a mají také antioxidační schopnost. A o výživě nemusí být ani řeč ;) Balzámy vašim rtům dodají vláhu, hebkost a vláčnost. Uvítat můžete i to, že jsou z 95% organické, přírodní a nejsou testované na zvířatech. 

Pro svůj hravý a veselý design se mi osvědčilo balzámy zakomponovat mezi dárky. Krásně oživí každou dárkovou taštičku a myslím  si, že takový pomocník na rty rozhodně přijde vhod. V kabelce moc místa nezabere a je určitě dobré ho mít vždy po ruce.

EOS Spring Edition sada balzámů na rty

Já jsem si řekla, že přes léto se budu snažit hydratovat co to jen půjde. Hlavně tedy dodržovat pitný režim, pravidelně se mazat, používat denní krém a balzám na vysušené rty. No, a EOS byl pro mě jasnou volbou. Jen ho musím schovávat před Magdalenkou, protože se ji barevná kulička až moc líbí, a jakmile zjistila, že se to dá otevřít, tak by se chtěla mazat pořád. 

V jednom z předchozích článků jsem se zmiňovala, že se už pomaličku budu koukat po dárcích na Vánoce. A právě EOS bude součástí kosmetických taštiček pro mé nejbližší.

Pokud se ve světe kosmetiky alespoň maličko orientujete, jistě vás neminula kauza, kdy se po používání balzámů na rty některým uživatelkám objevila alergická reakce v podobě nevzhledné krupičky, pupínků nebo puchýřků na rtech. Není proto divu, že se společnost potýkala s hromadou žalob a momentálně se nachází pod lupou, jestli skutečně jsou EOS balzámy, které propagují nejen blogeři či youtubeři, ale také spousta známých osobností, tak přírodní, jak výrobce uvádí. Jestli se dozvíme pravdu, to těžko říct.

Za sebe musím říct, že jsem u sebe žádnou nežádoucí reakci nezpozorovala, a to balzámy používám už nějaký ten pátek. Je pravda, že je na sebe nemažu v kuse. Někdy mám období, kdy se na pravidelnou hydrataci snažím myslet a tak po balzámu sahám častěji, než jindy. Na druhou stranu, dokážu se bez něj obejít, ale mé rty mi to formou extrémního vysušení a popraskání do krve dají pěkně sežrat.

Když se vrátím k té kauze, tak podle odborníků za alergickou reakci mohl nejspíš včelí vosk. Po tomto zjištění jsem lehce znejistila, protože jsem měla v plánu vyzkoušet, a posléze jimi obdarovat své nejbližší, jednu kosmetickou sadu s kosmetikou, která je právě založena na včelích produktech. Představa, že by se po produktech ode mě měl kdokoliv osypat, se mi teda ani trochu nelíbí. Ten včelí vosk prý mohl způsobit trable hlavně osobám s přecitlivělostí právě na ty včelí produkty. No, vyzkouším, a uvidím. Potom se přišlo s tím, že problémy by mohl způsobovat i jojobový olej, který obsahuje drtivá většina balzámů na rty. Pravdou je, že nemám ráda, když ze mě někdo dělá vola a očekávám, že pokud je produkt označen jako oragnický, bio apod. tak takový opravdu je a nejedná se o pouhý marketingový tah, aby výrobek nalákal co nejvíc spotřebitelů.

Každopádně, jak jsem psala, mně EOS, alespoň prozatím, žádné potíže nezpůsobil, takže nemám důvod se od něj odvracet. Balzámy objednávám jedině přes Notino.cz, odkud mám právě i tuto sadu :) Myslím si, že s balzámy v takovém slušivém a pěkném balení, uděláte radost každému a jako dárek se skvěle hodí.

Co vy a balzámy EOS? Jste s ním za dobře, nebo vám způsobil problémy?
Mějte se krásně!
Vaše A.

You Might Also Like

6 komentářů

  1. Mě nějak tato značka nechává chladnou. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pro mě upřímně to taky nepředstavuje kdo ví jak velkou hitparádu, ale mít u sebe v kabelce kuličku v podobě balzámu na rty je pořád fajn ;)

      Vymazat
  2. Vyzkoušela jsem pár druhů a přesvědčila jsem se, že eos jde mimo mě. Rozhodně ho nepovažuji za nějaký pečující, vyživující a hydratační zázrak. Na oko je krásný, ale funkčnost na nic, dle mého :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky za názor! Mě se osvědčil pod matné rtěnky, ty mi potom rty tolik nevysušují :)

      Vymazat

VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA

Všechny mé fotografie, videa a celý obsah blogu jsou chráněny autorským právem. Obsah blogu nesmí být bez mého souhlasu žádným způsobem použit nebo kopírován.
Veronika Nováková @2012-2023

KONTAKT

Neváhejte mě kontaktovat
93.novakova@seznam.cz
+420731610327

Pravidelní čtenáři