PIXERS.CZ│O tom, jak jsem tapetovala

úterý, srpna 01, 2017

Ahoj krásky,
jak je zřejmé, můj blog je převážně o kosmetice, ale co možná nevíte je to že moji druhou vášni je zvelebování domácnosti a interiéru celkově. V takovém Pepcu nebo NanuNana bych byla schopná utratit majlant a věcmi z těchto obchodů vybavit kompletně celý byt. Proto jsem byla moc ráda, že jsem měla tu možnost náš byt vyzdobit jednou snad z milionu tapet, kterou stránky nabízí. 


Mluvím o webu Pixers.cz, který nabízí tapety nejrůznějších druhů, velikostí a stylů. Trvalo mi asi tři dny, než jsem si vybrala konečnou tapetu, kterou jsem si nechala vyhotovit. Na webu je vše velmi přehledně uspořádané a roztříděné do nejrůznějších kategorií, takže si jednotlivé tapety můžete snadno dohledat. A proč mi vybírání trvalo tak dlouho? Především kvůli obrovské nabídce, kterou web nabízí. V první řadě jsem chtěla tapetu pro Magdalénku do dětského pokojíčku, ale nenašla jsem žádnou, která by byla červeno šedá a hodilo by se pro malé mimčo. Jo takový černobílý Londýn s červeným autobusem bych brala hned :D ale jak říkám, do pokojíčku se mi nic nezamlouvalo. Následovala tedy chodba. Tu máme poměrně tmavou. I když je v ní zrcadlo, dvě nástěnná světla a bílé vestavěné skříně, stejně je to nejtemnější místo v bytě, takže jsem hledala nějakou světlou tapetu, která by místnost pokud možno prozářila, nebo alespoň mu na tom světle nijak neubrala. Problém byl v tom, že na zdi, kam jsem tapetu chtěla umístit, jsou právě ta světla, zrcadlo i vypínač, takže než vše zdlouhavě oddělávat, vybrala jsem pro její umístění jinou místnost - ložnici.


Nechtěla jsem žádnou divočinu, pouze něco jemného, co by prostor zútulnilo a dodalo mu lehoučký šmrnc. Vybrala jsem si vinylovou fototapetu v boho stylu. Na tu širokou škálu se můžete podívat tady: https://pixers.cz/fototapety Na webu můžete vybírat ze stylů, témat, místa určení ale i barevných filtrů. Co jsem ocenila asi nejvíc, bylo to, že si zadáte přesný rozměr tapety, který potřebujete a web vám ukáže několik náhledů, jak by tapeta vypadala např. v kuchyni za kuchyňskou linkou, v pokoji nebo nějaké předsíni. K tomuto druhu tapet potřebujete lepidlo na vinylové tapety, takže jsem ještě před aplikací navštívila Haus Spezi a mohlo se jít na to. 

K samotnému tapetování jsem si pozvala sestru, pro kterou je tapetování téměř denní chleba, protože studuje obor ,,Aranžér". Na webu najdete jednotlivé návody, jak při lepení tapet postupovat a návod nabízí i lepidlo. Hotovo jsme měli poměrně rychle. Nejvíc nám asi dalo zabrat, aby by přechod mezi jednotlivými díly tapet co nejméně viditelný, ale povedlo se.





Nesmí chybět ani fotka konečného výsledku. Ta "bublina" v horní části už tam není. Tapeta v tom místě byla ještě mokrá od lepidla a já ji musela akčně vyfotit hned, co jsme ji nalepili.

Ze samotného výsledku jsem nadšená! Tapeta je super a ložnice určitě není posledním místem, kam jsem něco takového aplikovala. Té místnosti to dalo úplně jiný náboj, než kdybychom třeba jen vymalovali. Mám z toho radost, fakt!

Napadlo mě, že nějakou tapetu pořídím i svojí mámě do bytu. Rozhodla se ho od základů předělat, tak ráda přiložím ruku k dílu a pomohu jí ho trošku zmodernizovat. Už mám vybraných několik favoritů, ale zatím to vypadá, že s výběrem tak rychle hotová nebudu :D

Určitě mi napište,  jak se vám interiery s tapetami líbí nebo jestli doma taky něco podobného máte :)

Mějte se hezky!
Vaše A.

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Nevypadá to vůbec špatně, už jsem na Pixers stránky několikrát zavítala, mají opravdu povedené kousky :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat

VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA

Všechny mé fotografie, videa a celý obsah blogu jsou chráněny autorským právem. Obsah blogu nesmí být bez mého souhlasu žádným způsobem použit nebo kopírován.
Veronika Nováková @2012-2023

KONTAKT

Neváhejte mě kontaktovat
93.novakova@seznam.cz
+420731610327

Pravidelní čtenáři