Lanvin Eclat D´Arpege

středa, června 29, 2016

Ahoj krásky,
v posledních příspěvcích, které se týkaly různých vůní, jsem se zaměřila na pány. Dnešní článek už bude věnovaný nám, ženám, a podíváme se na kouzelnou vůni Lanvin Eclat D´Arpege


V záloze mám ještě několik recenzí na vůně, o které bych se s vámi chtěla podělit, každopádně pro tu dnešní jsem zvolila jednu, která se podle mě do teplejších dnů náramně hodí (a možná víc než k létu bych ji zařadila do jarního období). Je jí právě výše zmíněná vůně Lanvin Eclat D´Arpege

Začnu designem vůně, protože to je jeden z impulsů, díky kterému si tuto vůni zapamatujete. Mě se moc líbí. Fialový odstín vůně jsem snad ještě neviděla, ale právě fialová mi evokuje rozkvetlé květinové zahrady, první sluneční paprsky a jaro celkově. Je dost možné, že fialovou barvu si vůně nese kvůli tomu, že jednou z hlavních vonných složek je právě fialový šeřík. Buclatý flakon je usazen v průhledné plastové krabičce (tedy alespoň 100 ml provedení), což je příjemná změna oproti běžným papírovým krabičkám. Zajímalo mě, jak vznikl zlatý symbol, který je na parfému, takže jsem trošku zapátrala a zjistila jsem, že symbol představuje matku a dceru. Ten vznikl podle skutečné fotografie samotné návrhářky Jeanne Lanvin, kdy se s dcerou chystaly na ples. Symbol zdobil už první parfém Arpéde z roku 1927, kdy byl uveden na trh. 

Samotná vůně je velmi opojná, radostná a sladká. Esence šeříku s květy broskví v kombinaci se svěžím zeleným čajem a červené pivoňky nabudí dojem čisté radosti ze života. V hlavě vůně se nachází citron a šeřík, v srdci již zmíněné esence obohacené o vistárii a osmanthus a v základu najdete cedr, ambru a pižmo.

Vůně celkově působí svěžím a čistým dojmem. Je intenzivní, vydrží vonět delší dobu a možná to je zároveň jeden z důvodů, proč jsou vůně francouzské značky Lanvin tak oblíbené po celém světe.

Musím říct, že konkrétně tuto vůni doma nemám, zamilovala si ji moje babička a poskytla mi ji k vytvoření recenze. Vůni dostala od dědečka, od kterého jsem dostala za úkol ji objednat. Kde jinde bych ji měla hledat, než na Parfums.cz. K dispozici je opět několik různých provedení vůně, jen by mě zajímalo, jestli i menší varianty jsou baleny v plastové krabičce, jak tomu bylo u těchto 100 ml. Pokud s tím někdo máte zkušenosti, určitě mi napište do komentářů :)

Znáte tuto vůni? Líbí se vám?
Mějte se krásně!
Vaše A. 

You Might Also Like

2 komentářů

  1. ja mám túto vôňu v 30ml, a je balená v takej plastovej krabičke, kde sa vrch vytiahne s dvomi stranami :) .. len bohužiaľ mne nevydrží dlho voňať a to je kupovaná originál vo fannku :(

    OdpovědětVymazat
  2. Tuto vůni neznám a vlastně ani nemám prozkoumanou značku Lanvine. Mám moc ráda Manifesto YSL a v poslední době mě učaroval La vie est belle.

    OdpovědětVymazat

VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA

Všechny mé fotografie, videa a celý obsah blogu jsou chráněny autorským právem. Obsah blogu nesmí být bez mého souhlasu žádným způsobem použit nebo kopírován.
Veronika Nováková @2012-2023

KONTAKT

Neváhejte mě kontaktovat
93.novakova@seznam.cz
+420731610327

Pravidelní čtenáři