VAC NEWS 05/2016 - již podruhé

pondělí, května 23, 2016

Ahoj krásky,
abych vám na chvíli od té kosmetiky odlehčila, rozhodla jsem se napsat vám sem pár řádků do "deníku". Docela mě překvapilo, že mi několik z vás v emailech nebo zprávách na FB psalo, jak jsem na tom momentálně s ježděním, jestli jsem od koní úplně upustila apod., takže dnešní článek bude věnovaný právě jim, koním.

Jak jsem se zmínila v jednom z předchozích článků tohoto typu,  hledala jsem nové místo k ježdění, nejlépe nějakou stáj, kam bych mohla docházet pravidelně, nebo alespoň častěji, než tomu bylo doposud. Štěstí mi přálo a mé přání bylo vyslyšeno. Už cca měsíc jezdím do multifunkčního agroturistického zařízení, kde kromě možnosti ubytování, rehabilitačního centra nebo posilovny, mají i koně.

Musím říct, že už dlouho jsem nepotkala tak příjemné a vstřícné lidi, jako jsou majitelé tohoto komplexu. Dlouho mi takto nikdo nevyšel vstříc, za co jsem velmi ráda a hrozně si toho vážím!

Po celou dobu mého působení ve stáji jsem sedlala nejstarší kobylku ve stáji, pohodovou bábinku Kornetu. V boxu se kolikrát zašklebí, ale pod sedlem na vyjížďkách je zlatá. Na fotografii můžete vidět mladou šestiletou kobylku Daisy. S tou jsem dnes měla premiéru. Možná, že jsem se měla zeptat na povahu kobylky ještě dřív, než jsem byla vyhozena do sedla :D (ne, že bych tam sama nevylezla, ale kobylka chvíli nepostojí, takže bylo zapotřebí tzv. rychlé akce :D ), no co už teďka. Bylo mi řečeno, že je lekavá, skáče jak srnka a je třeba být neustále ve střehu. Daisy zřejmě měla dobrý den, protože krom jednoho zakopnutí při projíždění lesem s ní nebyl žádný problém.

Jsem šťastná! Za to, že dělám to, co mě baví, mám nějakou činnost a hlavně pohyb. Vůbec mi nevadí, že přijedu domů stahaná, unavená nebo se slámou ve vlasech. Pro mě je to jeden ze způsobů relaxace a odreagování.

Pokud byste chtěli vidět víc fotek koní, sem tam se něco objeví na mém soukromém instagramu - veronika.coufalova, takže se můžete mrknout :) IG veronikaangelinacoufalova už slouží pouze k blogovým účelům.

To by bylo vše ;)
Mějte se krásně!
Vaše A.

You Might Also Like

6 komentářů

  1. Koně miluji, však víš že chodím na školu na kterou jsi chodila i ty. Momentálně docházím do stáje nepravidelně a vzhledem k nedostatku času to ani jinak nejde, přesto mám velkou radost když mohu trávit čas mezi koňmi. I já mohu říct že jsem trefila na dobré lidi. Vím moc dobře jak to u koní chodí a hlavně to jací lidi arogantní se kolem toho motají. Přeji ti ať ti koně vyjdou a v nové stáji jsi i nadále spokojená.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji Terezko :) Jakmile budu mít po zkouškách, ráda bych se do Humpolce na statek podívala, tak snad mi to vyjde ;) :) Jen mě mrzí, že několik ze svých oblíbenců už v boxech nenajdu :(

      Vymazat
  2. Moc ti to přeji! Také by mě to moc bavilo, ale bohužel nemám tu možnost :)

    http://s-hejvi.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky Pavlínko :-* Já jsem za tyto lidičky i místo hrozně ráda! Sice k nim dojíždím, ale za ty najeté kilometry mi to stojí :)

      Vymazat
  3. koně miluju. Dřív jsem jezdila skoro pravidelně a strašně bych chtěla začít chodit ke koním znovu! :) a je super dělat něco, co tě naplňuje:) Buď šťastná!
    http://of-goldbook.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji moc Miško, jsem šťastná! Určitě se k nim vrať, já tam přijdu úplně na jiné myšlenky, je mi skvěle a je to asi jediné místo, kde umím momentálně "vypnout". :)

      Vymazat

VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA

Všechny mé fotografie, videa a celý obsah blogu jsou chráněny autorským právem. Obsah blogu nesmí být bez mého souhlasu žádným způsobem použit nebo kopírován.
Veronika Nováková @2012-2023

KONTAKT

Neváhejte mě kontaktovat
93.novakova@seznam.cz
+420731610327

Pravidelní čtenáři