Saloos Ricinový olej - recenze

sobota, dubna 30, 2016

Ahoj krásky,
dnešní recenze bude o mém posledním kosmetickém objevu, který bych rázem mohla nazvat objevem měsíce. Řeč bude o ricinovém oleji. Jsem z něj tak nadšená, že jsem se rozhodla věnovat mu i samostatný článek na webu Krásná.cz, ale něco vám o něm řeknu i tady na blogu.


Po velkém boomu, který nastal okolo kokosového oleje, jeho blahodárných účincích a všestranném využití, je poměrně těžké hledat něco, co by se mu mohlo rovnat. Slušně nakročeno k tomu ovšem má ricinový olej, který však stále zůstává trošku opomíjený. 

Ricinový olej našel své využití především v kosmetickém průmyslu, protože při konzumaci má silné projímavé účinky. V kosmetice je ovšem nenahraditelný! Báječně pečuje o poškozenou a namáhanou pokožku, napomáhá ji regenerovat, hydratovat a chrání ji před vnějším poškozením. Ideální je na suchou pokožku, umí si poradit i s pooperačními jizvami a napomáhá např. k odstranění bradavic.

Má velmi hustou konzistenci, takže na ošetření pokožky ho stačí vážně velmi malé množství a někdy se doporučuje ho naředit i s jinými oleji. Nepatří zrovna mezi nejvoňavější oleje, ale to je to poslední, co by mi na něm vadilo. Pokožce navrací její přirozenou pružnost a vláčnost. Zmenšuje pnutí suché pokožky a působí skutečně jako blahodárný balzám. Je vhodné ho používat jak na celé místo, tak na přesušená místa, jako jsou lokty nebo kolena. Pokud se rozhodnete pro použití ricinového oleje na celé tělo, ideální je použít ho po sprchování na ještě vlhkou pokožku.

Své uplatnění ricinový olej našel i při podpoře růstu řas nebo vlasů. Podporuje růstová vlákna, takže pravidelné potírání řasové linie ricinovým olejem ti dopomůže k silným a hustým řasám. Na řasy ho snadno aplikuješ např. za pomocí vatové tyčinky. Při použití na vlasy také předchází jejich lámavosti. Použijte ho při sprchování na mokré nemyté vlasy. Olej do nich vmasírujte a nechte ho chvíli působit. Poté vlasy klasicky umyjte šamponem. Pokud byste na vlasech nechaly olej, vlasy by byly těžké, umaštěné a nevypadaly by hezky.
Schopnost ricinového oleje regenerovat pokožku je vážně obrovská! Často se využívá pro rychlejší hojení ran i jizev a své uplatnění si našel i při bolestivých svalech a kloubech, kdy se používá společně s teplými obklady. Pozitivní účinky má i v případě, že vás trápí akné. Pomáhá vyhladit drobné jizvičky po pupíncích a zároveň pleť skvěle hydratuje.
Pokud by vás lákalo jeho vyzkoušení, levně ho seženete na webu Parfums.cz, kde jsem ho objednávala já a brala jsem hned tři kousky :D (odkaz na olej ZDE). Nejde o to, že bych měla velkou spotřebu, ale jedno balení putovalo k mojí babičce, která mi o ricinovém oleji říká při každé návštěvě, protože o něm na internetu četla nejeden článek, a další šlo sestřence, které doufám dopomůže k hustějším a delším řasám, po kterých tak touží ;) 
Máte nějaké zkušenosti s ricinovým olejem? 
Mějte se krásně!
Vaše A. 

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Na vlasy super ale na pleť u mě rozhodně ne, já mám mastnější pleť a to si nejsem jistá co by to u mě provedlo. Zkušenosti vůbec nemám z ničím podobným, pouze kokosový olej ale jinak nic víc.

    OdpovědětVymazat

VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA

Všechny mé fotografie, videa a celý obsah blogu jsou chráněny autorským právem. Obsah blogu nesmí být bez mého souhlasu žádným způsobem použit nebo kopírován.
Veronika Nováková @2012-2023

KONTAKT

Neváhejte mě kontaktovat
93.novakova@seznam.cz
+420731610327

Pravidelní čtenáři