Vlasy - aktuální délka, barva, péče a výrobky

středa, ledna 21, 2015

Ahoj krásky,
dlouhou dobu jsem nepřidala žádný článek, který by se týkal vlasů, takže jak už to tam u mě bývá, dneškem se pokusím tento malý nedostatek napravit.

Aktuální délka
Z mých vlasů pod zadek mám vlasy cca těsně pod lopatky. Může za to moje touha být platinovou blondýnkou, kdy po častém barvení následovalo vypadávání a lámání příliš vysušených a mrtvých vlasů. Potom konce nevypadaly hezky, třepily se, takže bylo třeba je zastřihnout. Takhle to šlo pořád dokola a tjadá, 40 cm v trapu... Od té doby, co jsem vlasy hodila opět na hnědo (potom tedy na černo) jsem s nimi už nic nedělala, jen zastříhávala konečky, regenerovala a nechávala dorůst.  Musím ale říct, že mi tato délka nevadí, vyhovuje mi.

Častým dobarvováním odrostlých vlasů se mi také stalo to, že mám ve vlasech celkem dvě délky. Kratší nahoře a delší dole. Já nic, to samo! Ale vážně. Vlasy byly tak zničené že prostě odpadaly a zbyly jen ty zdravé + ty, co se ještě drží zuby nehty. Hloupý experiment, neuvážený čin... našla bych spoustu výrazů, ale alespoň jednou v životě jsem si chtěla zkusit být blond, povedlo se a teď už se zas budu držet toho, co mi bylo geneticky naděleno, takže když barvit tak jen tmavšími odstíny.

Barva
Vím, že jsem si do nového roku dala "předsevzetí" vrátit se ke své původní hnědé barvě. Jak už to tak s těmi předsevzetími bývá, nejspíš ho nedodržím. Sice chci vlasy co nejméně zatěžovat chemií, ale ta černá barva, kterou na vlasech momentálně mám, mi nějak přirostla k srdci, cítím se v ní dobře, takže se stane na delší dobu moji nedílnou součástí a měnit ji prozatím nebudu.


Péče a výrobky
Nahoře na obrázku jsem si pro vás připravila přehled všech výrobků a různých pomocníků, kterými se snažím vlasy udržovat tak nějak v té zdravé fázi.

1. Kartáč na vlasy Tangle Teezer
Od té doby, co mám tento kartáč, jsem na vlasy  jiný nepoužila. Rozčesává se s ním naprosto skvěle ať už mám vlasy suché nebo mokré.

2. Šampon a kondicionér z řasy SYOSS Keratin
Toto jsou moji dva oblíbenci, kteří se mi osvědčili a velmi ráda se k ním vracím. Hodně mi pomohly v době, kdy jsem ještě byla blond. Neposlušné a suché vlasy uměly zkrotit do přijatelného stavu a podoby.

3. Balea řada Oil Repair (šampon, balzám a kůra)
Pokud bych se měla zaměřit na ty levnější produkty, které mým vlasům prospěly, byla by to určitě tahle řada od značky Balea. Momentálně už ji doma nemám, ale při další návštěvě DM drogerie bych jí měla opět naskladnit. Tyto výrobky díky výtažkům z různých olejů s mými vlasy udělaly vážně divy :)

4. Balzám/maska na vlasy Gestil Wonder
Další oblíbený balzám na vlasy. Používám ho buď jako balzám po umytí vlasů šamponem, nebo jednou za čas jako masku/zábal cca na půl hodiny. Už by se měla každou chvílí objevit v nějakém článku typu Spotřebováno, ale ihned, jakmile mi dojde, objednávám další. Je to totiž jedna z věcí, bez které mé vlasy nemohou žít (jasně, že mohou, ale já nechci :D )

5. Selen&Zinek Forte - doplněk stravy ideální na podporu kvality vlasů, nehtů, pleti a imunity
Na nějaké zázračné pilulky příliš nevěřím, každopádně když už bych do sebe měla cpát nějaké doplňky stravy, byl by to právě tento Selen&Zinek, nebo Biosil. Oba výrobky jsou běžně k dostání v lékárnách. Pokud jde o zpozorování nějakého zlepšení, všimla jsem si, že mi vlasy poměrně povyrostly na to, že jsem je před nějakým časem o dost zkrátila. Uvidíme, co udělají další balení :)

6. Žehlička na vlasy ETA
Snažím se vlasy příliš nezatěžovat teplem. Po umytí vlasů je nechávám volně uschnout a po žehličce sahám jen když už je to vážně nutné (převážně tedy, když zatoužím po rovných vlasech). Většinou vlasy nosím stočené do drdolu nebo z nich udělám volnější culík, takže jakékoliv jiné kulmy nejsou potřeba.

7. Vlasová voda s keratinem a obilnými klíčky
Tohle je ta zázračná voda, o které jsem vám tu básnila a kterou jste mohli vidět pouze spotřebovanou. Další zázrak pro mé vlasy. Jestli se mi podaří na ni ještě někde narazit, okamžitě ji beru.

A jak o své vlasy pečujete vy?
Mějte se krásně!
Vaše A.

You Might Also Like

3 komentářů

  1. na ten balzam Gestil Wonder je skvelý :)
    Beaute Caresse

    OdpovědětVymazat
  2. Super článek, mně přijde že ať se starám o své vlasy sebevíc tak jsou pořád zničené a bez života :)
    http://svetkossmetiky.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA

Všechny mé fotografie, videa a celý obsah blogu jsou chráněny autorským právem. Obsah blogu nesmí být bez mého souhlasu žádným způsobem použit nebo kopírován.
Veronika Nováková @2012-2023

KONTAKT

Neváhejte mě kontaktovat
93.novakova@seznam.cz
+420731610327

Pravidelní čtenáři