Gypsy make-up & ostatky u nás na vesnici

úterý, března 11, 2014

Ahoj krásky,
tak jak prožíváte tyto krásné dny plné sluníčka? Já se snažím udržet si roli poctivé studentky, která se připravuje na maturitu a na testy studijních předpokladů na vysokou školu, ale povím vám, že při pohledu z okna se mi vůbec do ničeho nechce. Počasí ideální na nějakou procházku nebo dokonce osedlat koníka a jet s ním na vyjížďku. Místo toho se nacházím mezi několika šanony s kupou papírů, ty co nejsou v pořadači se mi tu válí pod rukama, mezi  nimi spousta tužek, zvýrazňovačů a papírových kapesníčků, protože mě zase přepadla rýma. Tu minulou se mi podařilo zahnat pomocí bylinkových čajů, tak snad se i tato nechá odradit stejně. Teď už ale k článku :)


1. března u nás byly ostatky/masopust, říkejte si tomu jak chcete. Kdo je z vesnice nebo nějaké obce tak určitě ví o čem je řeč. Letos jsem měla zaujmout roli fotografky (normálně bych šla taky za nějakou masku, ale měla jsem ten den ještě zákaznici na nehtíky a další práci a nestíhala bych..), chodit s průvodem a zaznamenávat ty nejlepší okamžiky. K této příležitosti jsem měla možnost nalíčit svoji sestru. Ta měla být za cikánku. Celkově byli všichni účastníci rozděleni na dvě skupiny a to na cikány a černochy. Ti sklízeli snad největší úspěch a nápad to byl skutečně úžasný! Přála bych vám vidět, když černoši-kluci začali tančit nějaký válečný tanec :D K popukání!

Při tvorbě make-upu jsem se nebála výrazných barev, takže na spodní víčko putovala krásná tyrkysově modrá (collor tattoo) a na horní víčko jsem nanesla pastelovou fialovou a "vojenskou" zelenou, na kterou ještě přišla černá linka. Okolí oka jsem ozvláštnila červeným kamínkem, který jsem nalepila pomocí lepidla na řasy. Stačilo na hlavu uvázat jen šátek s třásněmi a bylo hotovo :) Když jsme došli do hasičské zbrojnice, kde byl sraz, mé líčení hodně lidí obdivovalo a naskytlo se mi několik adeptů na líčení. Kdybych to věděla, vybavila bych se, došla tam o něco dřív a nalíčila i zbytek.

Přidávám i fotku celé "bandy" ;)


Mějte se krásně!
Vaše A.

You Might Also Like

7 komentářů

  1. No ještě by to chtělo nějakou řvavou rtěnku! To by pak byla cikánka...

    OdpovědětVymazat
  2. Trošku ubrat pod očima a je to nádherné líčení, takže se ti to moc povedlo! Sluší jí to.

    OdpovědětVymazat
  3. Líčení krásné :) Taky jsem u nás byla na ostatcích, ale bohužel ne za masku, opět to nějak nedopadlo.
    P.S.: Našla jsem Tvůj recept na Ovesné vločky a s dovolením jsem si ho zkopírovala na blog, tak snad se nebudeš zlobit. Zdroj jsem samozřejmě uvedla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji ;) A že sis vzala recept mi nevadí, pokud je tam zdroj tak s tím nemám problém :)

      Vymazat
  4. Tyhle masopusty moc dobře znám, u nás na chalupě (Valašsko) jsme s nimi moc dobře seznámeni :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuji moc za suprový a velice přínosný rozhovor :) My jsme se teď nedávno s dětmi přihlásili na taneční kurzy u nás v Olomouci a doufám, že to dětem vydrží. Třeba s nimi jednou také uděláte nějaký rozhovor, kdo ví :-)

    Mějte se krásně!
    S pozdravem,
    Petra Patralina

    OdpovědětVymazat

VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA

Všechny mé fotografie, videa a celý obsah blogu jsou chráněny autorským právem. Obsah blogu nesmí být bez mého souhlasu žádným způsobem použit nebo kopírován.
Veronika Nováková @2012-2023

KONTAKT

Neváhejte mě kontaktovat
93.novakova@seznam.cz
+420731610327

Pravidelní čtenáři