Moje podzimní vlasová péče

pátek, října 13, 2017

Ahoj krásky,
po létě každoročně svým vlasům dopřávám trošku víc té péče a tentokrát jsem se rozhodla všechno sepsat do tohoto článku. 

Po porodu jsem si několik měsíců užívala dlouhé a husté vlasy, ovšem moje nadšení skončilo asi po půl roce. Vlasy začaly silně vypadávat, kudy jsem chodila, tam jsem vlasy nechávala a přítel začal mít obavy, abych nebyla brzy plešatá :D Kvůli vypadávání mi vlasy hodně prořídly a z konců se staly vypelichané štětky, které vůbec nevypadaly dobře. Rozhodla jsem se tedy pro návštěvu kadeřníka.

Fotka vlasů před (styl umyla, nechala uschnout a šla)
Tentokrát jsem udělala změnu a poprvé navštívila jinou kadeřnici, a víte co? Měnit už nebudu! Byla jsem maximálně spokojená! Vlasy mi předem umyla, zastřihla je postupně v několika vrstvách a o tolik, kolik jsem jí řekla, vyfoukala je a nakonec jsem odcházela s krásnými ležérními vlnami. A cena? Úplně směšná a já naprosto spokojená. U předchozí kadeřnice jsem, za ani ne 5 minut na židli, kdy mě ostříhala za sucha a ještě k tomu o dvacet čísel, platila poměrně pálku, takže jsem po dlouhé době odcházela s úsměvem na tváři a vůbec jsem těch centimetrů nelitovala. Vlasy to potřebovaly a prospělo jim to. Jsem zastáncem rčení, že dlouhé vlasy jsou fajn, ale musí dobře vypadat a když tomu tak není, raději budu mít vlasy kratší, za které se nebudu muset stydět. 

Vlasy jsem před focením umyla a nechala volně uschnout, aby hezky vynikla ta změna. Další fotka je pořízená asi tři dny po ostříhání, kdy už mě vlny omrzely a tak jsem sáhla po žehličce.

Vlasy před a po tříhání
Dál jsem přemýšlela nad barvou. Světlé ombré bylo fajn na léto a sem tam jsem na ně hodila nějaký barevný přeliv, který sice dlouho nevydržel, ale vlasy mi hezky natónoval. Na podzim jsem zvyklá vlasy o něco ztmavit, ale zatím váhám, jestli barvit, nebo nechat být. Hezky dlouho mi tu leží jedna pěnová barva v krásném kaštanovém odstínu, tak uvidím, jestli se k barvení dokopu. 

Pokud jde o výrobky, které momentálně používám, tak je to šampon od L´Oreal PROFESSIONNEL Série Expert Absolut Repair Lipidium, který bych doporučila všem blondýnkám. Moje světlé konce ho totiž milují! Střídám ho s šamponem a kondicionérem Redken Extreme a když na vlasy zrovna nepoužívám kondicionér, dám na ně olejíček Matrix Oil Wonders, který je snad bezedný, protože už ho mám skoro rok, používám ho hodně často a on ne a ne ubývat. K aplikaci stačí jedna nebo dvě kapky. Sháněla jsem i nějakou kvalitní masku na vlasy a velkým favoritem je Orofluido maska pro všechny typy vlasů

Skrz silné vypadávání jsem zapátrala i po nějakých vitamínech. Dlouhodobě zobu Biosil a co jsem se tak dočetla o tom vypadávání vlasů po porodu, tak mám zřejmě smůlu, protože se to prý vrátí do normálu samo a nějaké vitamíny příliš nezabírají. Řekla bych, že už je to ale lepší, než na začátku a co víc, tak už "obrůstám" :D Kolem čela mi raší spousta vlásků, což mě těší, ale nějakým způsobem je zkrotit nebo připlácnout k hlavě, když si chci udělat culík, je fakt peklo. 

Jestli by vás ještě něco zajímalo, tak se určitě ptejte :) A jestli máte nějaké své typy proti vypadávání vlasů, tak sem s nimi ;) 

Mějte se krásně!
Vaše A. 

You Might Also Like

1 komentářů

VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA

Všechny mé fotografie, videa a celý obsah blogu jsou chráněny autorským právem. Obsah blogu nesmí být bez mého souhlasu žádným způsobem použit nebo kopírován.
Veronika Nováková @2012-2023

KONTAKT

Neváhejte mě kontaktovat
93.novakova@seznam.cz
+420731610327

Pravidelní čtenáři