Aktuální vlasová péče 08/2016

čtvrtek, července 21, 2016

Ahoj krásky, 
poslední dobou sem přidávám jen samé recenze, takže jsem si řekla, že je čas na malou změnu. Dnešní článek bude věnovaný vlasům a ukážu vám v něm, jaké výrobky momentálně používám a jak moje aktuální vlasová péče vlastně vypadá. 

Začnu asi tím, že jsem se někdy v polovině července nechala obarvit a ostříhat. Střih nebyl nijak radikální, pouze se zastřihly konečky a to tak, aby vlasy byly v jedné rovině. Sestříhaná ofina mi konečně dorostla a já se těšila na moment, až vlasy budou mít všude stejnou délku. Pokud šlo o barvu, potřebovala jsem sjednotit světlejší konce vlasů ala ombré s moji původní hnědou. Svěřila jsem se naší dlouholeté rodinné kadeřnici Vlastičce, která mi s vlasy vždycky dovede zázraky. Nejen, že mi vlasy ostříhala a nabarvila, ale také na mě vyzkoušela luxusní kulmu, po které mi vlny vydržely bez hnutí další dva dny. 

Ani vzhledem k obarvení jsem vlasovou kosmetiku nijak nezměnila. Vlasy už delší dobu myji šamponem Kallos KJMN. Pokud jste četly moji recenzi (odkaz ZDE), jistě jste si všimly, že jsem na něj moc pozitiv nenašla. Každopádně ho používám dál. Všechny jeho neduhy totiž perfektně vykompenzuje báječná maska s makadamiovým olejem Macadamia Oil Extract Exlusive. Na tu vážně nedám dopustit a používám ji právě buď jako masku, kdy ji ve vlasech nechám chvíli působit, nebo v menším množství jako kondicionér. Pro snadnější rozčesávání  a výživu vlasů i vlasové pokožky jsem používala vlasovou vodu s keratinem, ale s maskou jde rozčesávání tak snadno, že další pomocníci zkrátka nejsou potřeba.  


Musím také říct, že po masce jsou vlasy hezky uhlazené. Nechávám je schnout volně na vzduchu, fén jsem nepoužila ani nepamatuji a to samé platí o žehličce. Momentálně přemýšlím, jakou pro vlasy zvolit ochranu před fénováním nebo žehlením. Dlouho jsem používala sprej od Balea, ale nějak si říkám, že by to chtělo změnu. Přemýšlela jsem o některém z výrobků od Got2Be, ale ještě se po něčem určitě podívám. Pokud byste mi mohly něco doporučit, budu jedině ráda :) Jak jsem psala, po fénu či žehličce sahám minimálně, ale když už, ať vlásky dostanou zabrat co možná nejméně. 

Vzhledem k letnímu počasí jsem vlasy nosila buď v culíku, takovém tom nedbalém drdolu, nebo jsem si zapletla dva francouzské copy. Nic praktičtějšího do tropických dní neznám. Na zafixování mám naprosto báječný lak od L'Oréal Professionnel Infinium s extra silnou fixací. Co vám budu povídat, lak mě zaujal už pouhým designem. Černá se zlatou prostě nikdy nezklame. Taky mě lákalo větší balení, než jaké známe u klasických laků na vlasy typu Taft apod. Ještě větší radost jsem měla, když jsem zjistila, jak lak příjemně voní, no a potěšení se zdvojnásobilo, když si lak poradil s neposlušnými vlásky nebo podrůstky a to vše bez nějakého slepení vlasů. Jde krásně vyčesat a nezanechává na nich žádný lepivý film. Za tu cenu se rozhodně vyplatí! Mám ho z Parfums.cz, kde je k dostání od 168,- Kč a mám takové tušení, že je k dostání v několika variantách, takže pokud vás lak zaujal, určitě mrkněte :) 

Aktuálně neplánuji s vlasy nějakou extra změnu. Nechám je chvíli volně růst, barva se mi z nich postupně vymývá, ale líbí se mi, že nemám žádné viditelné odrosty, vše vypadá krásně přirozeně, takže na obnovení barvy nejspíš jen tak spěchat nebudu. Na druhou stranu je pravda, že na podzim nebo zimu se ráda halím do tmavších odstínů, ať už jde o oblečení nebo právě o barvu vlasů. 

To by bylo pro dnešek vše :) 
Mějte se krásně!
Vaše A. 

You Might Also Like

1 komentářů

  1. Slusi ti to i dle IG!

    Bavi mne si cist, jak si holky meni strih a barvu....proste o zmenach. Ja si jedu uz nekolik let ve svem osvedcenem modu, ktereho se drzim. Moc mne bavi zkouset nove veci a trendy, ale v oblasti vlasu to neni. Nemenim, co funguje...trochu nuda ale jistota.

    Pripravek tentokrat neporadim.

    OdpovědětVymazat

VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA

Všechny mé fotografie, videa a celý obsah blogu jsou chráněny autorským právem. Obsah blogu nesmí být bez mého souhlasu žádným způsobem použit nebo kopírován.
Veronika Nováková @2012-2023

KONTAKT

Neváhejte mě kontaktovat
93.novakova@seznam.cz
+420731610327

Pravidelní čtenáři