Moje vlasy - aktuální délka, péče a plány do budoucna

čtvrtek, srpna 27, 2015

Ahoj krásky,
nějak jsem neodolala a opět jsem sáhla po nůžkách. Vlastně ne já, ale moje mladší sestra (které mimochodem budu muset zase zařídit doučování z matematiky). Proč? Ze zastřihnutí pouhých konečků (cca 3cm) jsem byla během chvíle chudší ne o 3, ale rovnou o 13 cm vlasů. Přála bych vám vidět ty jiskry v očích mojí sestry po tom, co mě dostříhala a se vší radostí uklízela ostříhané vlasy ze země. Já se v tom šoku zmohla jen na otevření úst dokořán :D Ve výsledku mé vlasy momentálně vypadají tak, jak je můžete vidět na fotce.


Mikádo tak nějak na ramena. Musím se ale přiznat, že jsem o tomto sestřihu uvažovala už delší dobu, protože přesně na ramena mi momentálně sahala ta horní (kratší) délka vlasů, takže sestra mi vlasy intuitivně zarovnala do jedné délky a roviny. I když jsem po prvním pohledu do zrcadla málem padla do mdlob, momentálně jsem jí vděčná. Krátké vlasy si užívám a řeknu vám, že jsem je snad nikdy neměla hustější, než je mám teď. Co asi nikdy nepochopím, jsou slečny, které se sice pyšní dlouhou hřívou (nebo alespoň delšími vlasy), ovšem jejich stav je otřesný! Délky vlasů jsou dotrhané od žehlení, konečky roztřepené..Vždycky mám tendenci vzít nůžky a tyto nevzhledné štětky jim ostříhat. Dlouhé vlasy jsou fajn, ale určitě je třeba konečky čas od času zastřihnout.

Pokud jde o barvu, podařilo se mi dosáhnout mé vytoužené hnědé (i když to z fotky tak vůbec nevypadá, on filtr udělá hodně :-/ ) a vlasy už nechám jen růst (teď už ale vážně!). S postupem času bych zbytek barvených vlasů chtěla stáhnout do nějaké rezavé a stylu ombré, jak můžete vidět na fotkách (už fotka číslo dvě je pro mě moc). Netoužím po úplně vybělených koncích. Naprosto se spokojím s tím, co můžete vidět na ostatních obrázcích. Jde mi zkrátka o to, abych si nechala v klidu růst vlasy se svojí původní barvou, ale celkově vlasy měly nějaký šmrnc a byly trochu oživené.


Pokud jde o aktuální vlasovou péči, tak vlasy "hnojím" zvenku, i zevnitř. Užívám různé doplňky stravy podporující růst vlasů, ovšem na co si poslední dobou brousím zuby jsou vlasové vitamíny Hairburst. Máte s nimi některá zkušenost? Doporučila byste je? Pokud by vážně fungovaly a nejednalo by se o pouhý marketingový tah, tak bych do nich i šla.

Dole na fotce můžete vidět moje momentálně používané vlasové produkty. Šampony na vlasy od Shaumy mám ráda a mým vlasům svědčí. Nejraději mám ty z nich, které nesou název Keratin, Repair nebo Oil. Balzám na vlasy mi na nějakou chvíli nahradila tato žvýkačková maska od Syoss. Jedná se o minutovou péči, kterou nanáším hlavně do délek vlasů. Ty jsou po ní nádherně provoněné, hebké na dotek a skvěle se rozčesávají. U rozčesávání ještě zůstanu. Skvělým pomocníkem je tato kůra od Gliss Kur z řady Million Gloss a pokud uznáváte levnější a "bio" alternativy, rozhodně vyzkoušejte tuto regenerační vlasovou vodu s keratinem. Mám ji přelitou v rozprašovači, co mi zůstal po nějaké tělové vodě a vlasy jsou po ní neuvěřitelné! Opět se dají skvěle rozčesat, vlasy jsou uhlazené a nemusím je po aplikování ani žehlit, což je super.   


Máte s některým z těchto výrobků zkušenost? Čím hýčkáte své vlasy momentálně vy a bez čeho se při vlasové péči neobejdete? 
Mějte se krásně!
Vaše A.

You Might Also Like

5 komentářů

  1. Kratší vlasy ti ohromně moc sluší:-)

    Taky bych měla jít na zastřižení konečků, ale na to mám ráda až moc své vlasy:-/
    Pěkný článek!:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Vlásky ti náhodou seknou, změna je život :-). Nedávno jsem byla také na zastřihnutí a i když to vždy těžce nesu, aspoň ty konečky je vždycky potřeba jednou za čas vzít. Jinak zkušenost mám s vlasovou vodou, už jsem ji několikrát měla a je vážně výborná pro masáž hlavy, vlásky pak rostou rychleji. Jinak to tu máš moc pěkné:-).
    Glamour and beauty

    OdpovědětVymazat
  3. Povedená změna. :) Po šamponu se budu muset podívat dost mě zaujal. Doma mám také regenerační vlasovou vodu od této značky akorát s konopím. Je také fajn a příjemně voní. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj,taky jsem si zničila dlouhé vlasy touhou mít blond a teď uvažuju o sestřihu.Četla jsem někde,že jsi se nechala ostříhat horkými nužkami,pomohlo ti to nějak?Chci to zkusit a tak nevím jestli se to vyplatí.Děkuji moc za odpověď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoooj :) Já bych řekla, že to mým vlasům prospělo. Po sestřihnutí byly hezky zacelené, konečky se mi netřepí a vlasy pěkně rostou :)

      Vymazat

VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA

Všechny mé fotografie, videa a celý obsah blogu jsou chráněny autorským právem. Obsah blogu nesmí být bez mého souhlasu žádným způsobem použit nebo kopírován.
Veronika Nováková @2012-2023

KONTAKT

Neváhejte mě kontaktovat
93.novakova@seznam.cz
+420731610327

Pravidelní čtenáři