Tradiční čínská medicína│tinktury a doplňky stravy

pondělí, března 15, 2021

 Ahoj krásky,

 na svém Instagramu jsem vám slibovala post zaměřený na doplňky stravy, no a tady je! V této době dřív, než kdy jindy, cítím potřebu tělu dodat potřebné vitamíny a minerály, aby mělo dost síly se vyrovnat s vlivy, které se na nás za poslední rok ženou. Ať už jsou to různá virová onemocnění, nebo dopady, které na nás zanechaly nejrůznější nemoci a trpí díky nim naše psychika a duševní pohoda. 


Dnes bych vám chtěla napsat o produktech, které jsem měla možnost vyzkoušet a které se staly nedílnou součástí mého běžného života. Řeč bude o produktech tradiční čínské medicíny, která nabízí nepřeberné množství nejrůznějších tinktur, směsí, sirupů, hub a bylin, které nám všem mohou pomoci s nejrůznějšími neduhy. Jak už jsem se zmiňovala, na stránkách čínské medicíny můžete vybírat od čajů přes tablety, masti, spreje, oleje, tinktury nebo směsi. 

Mou pozornost si získaly tinktury, které mi byly sympatické na první pohled. Líbí se mi, jak krásně jsou balené, jaký mají design, ale ještě víc mě uchvátily jejich názvy. Každá z nich je pojmenovaná tak, aby člověku napověděla, na jaký druh problému je určena a k čemu slouží. Někdy jsou ty názvy poměrně úsměvné :D Ale líbí se mi. No řekněte sami, co si představíte pod názvy Burácení hory, Pokojná komnata, Otevření koše, Otevření dveří, Copy císařovny, Půlnoční klid nebo Zkrocení teplokrevníka? 

Já si vybrala tyto tři tinktury:

Kulatý Buddha
Tinktura určená pro řešení nadváhy. Nebrala jsem ji z toho důvodu, abych zhubla, ale kvůli tomu, že tato tinktura je skvělá na očištění jater a sleziny. Stagnaci jater většinou ovlivňují stresy nebo nadměrně potlačované emoce. Díky tomu může vznikat i tzv. zajídání stresu a bum, kila letí nahoru. Přibírání na váze také může způsobovat zpomalená funkce sleziny, která je společně s žaludkem zodpovědná za trávení potravin a její přeměnu na živiny. Momentálně jsem po celerovém detoxu, který si nemohu vynachválit, ale co si budem, po měsíci mi ten celer začal lézt i ušima :D Ten jsem pila hlavně kvůli očistě jater, ale pokud vám celer příliš nevoní, zkuste tinkturu s názvem Rozbití okovů. Pokud by vás zajímaly bližší informace o tinktuře, můžete si je přečíst zde



Čistota perly
Trpíte akné nebo jinými kožními neduhy? Tak potom je tato tinktura právě pro vás. Já si ji vzala především kvůli ekzému, který mě doprovází celý život, někdy je lepší, jindy horší a navíc mě momentálně trápí extrémně suché a popraskané ruce. Pomůže vám i při jiných projevech dermatitidy, jako jsou záněty kůže, puchýřky, pupínky nebo zhoršení kvality pleti před menstruací. Podle čínské medicíny je kůže spojená s plícemi a s koloběhem tělních tekutin. Mezi hlavní účinky patří odvádění toxinů z povrchových vrstev kůže, pročišťuje vlhkou horkost a rozbíjí krevní stáze. Tady si můžete přečíst, které další tinktury jsou vhodné pro léčbu akné a jiných kožních problémů. 

Moře vzdechů
Jakmile jsem u této tinktury četla o tom, že směs řeší tři nejčastější obrazy dnešní uspěchané doby, věděla jsem, že ji musím mít. Je vhodná pro posílení organismu u oslabených pacientů, k uvolnění stresového zatížení a přijde vám vhod pokud jste podráždění, kolísá vám nálada, jste nespokojení, nervózní, máte deprese, jste unavení, vyčerpaní, zhoršila se vám kvalita vlasů, nehtů, trpíte neplodností nebo máte menstruační problémy a takhle bych mohla ještě pokračovat. Moře vzdechů není jedinou tinkturou, která vám může pomoci. Jaké jsou další alternativy se dozvíte zde

Nemá cenu, abych vám vypisovala kompletní popisy jednotlivých tinktur, ty si můžete přečíst na webu. Denní dávka by měla představovat 1 kapku na 1 kg vaší váhy, ale můžete dávku rozdělit na dvě, ráno a večer. Doporučuje se vzít dávku na lačno. 

A na zkoušku jsem vzala ještě jeden doplněk stravy ve formě kapslí. Reishi neboli lesklokorka lesklá je jednou z nejuctívanějších hub užívanou lidmi v Asii. V celých dějinách se užívala hlavně pro podporu zdraví, dlouhověkosti, soustředěnosti mysli a její dlouhodobé užívání pomáhá zlepšit fungování celého našeho organismu. Reishi můžete koupit zde


A protože vše užívám krátce, nachystám si pro vás ještě jeden post, ve kterém bych ráda shrnula veškeré účinky. 

Co vy a doplňky stravy? Užíváte pravidelně nějaké vitamíny?
Mějte se krásně!

Vaše A. 

You Might Also Like

4 komentářů

  1. Musím sa priznať, že o tinktúrach počujem prvýkrát. Ja užívam len bežné Céčko, Déčko a Omega3, ale moc ma oslovila tá prvá tinktúra: Guľatý Buddha. Takéto prečistenie organizmu sa hlavne teraz na jar hodí.

    xx Alexandra z 𝕄𝕊 𝔸𝕃𝕎𝔸𝕐𝕊 𝕃𝔸𝕋𝔼 / INSTAGRAM

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si také myslím, že taková očista přijde rozhodně vhod :)

      Vymazat
  2. O čínské medicíně vím zatím velmi málo, ale tohle téma mě zajímá. Zatím jsem zkoušela pouze houbu Reishi, ale i tinktury jsou zajímavé a věřím, že mají pozitivní účinek. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem o ní už párkrát slyšela, ale nějak do detailu jsem se o ni nezajímala. Každopádně je to velmi zajímavé a i když tinktury používám chvíli, řekla bych, že opravdu budou mít něco do sebe :)

      Vymazat

VŠECHNA PRÁVA VYHRAZENA

Všechny mé fotografie, videa a celý obsah blogu jsou chráněny autorským právem. Obsah blogu nesmí být bez mého souhlasu žádným způsobem použit nebo kopírován.
Veronika Nováková @2012-2023

KONTAKT

Neváhejte mě kontaktovat
93.novakova@seznam.cz
+420731610327

Pravidelní čtenáři